Koronavirüs nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "65 yaş üstü vatandaşlara kolonya ve maske dağıtılacak" kararının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya şunları söyledi:

- Salgının bulaşma riskini azaltmak için 3 kural var. Hepimiz ezberledik ama tekrar edelim: Bir, evde kalmak,  iki hijyene özen göstermek, üç sosyal izolasyon. Kurallara daha fazla dikkat  edeceğiz. Zorunlu olmadıkça asla ama asla evden çıkmayacağız. Biz, bu virüsü  eninde sonunda yeneceğiz.

- Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanımızın 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara ücretsiz kolonya ve maske dağıtılacak.

- Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank öncülüğünde, İçişleri, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıklarımız süratle organize oldu. Paketler  hazırlandı. Bu paketlerde 5 maske ve kolonya bulunuyor. 

- Dünyada maske savaşları  yaşanırken, Türkiye sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha  gösteriyor. Tüm dünyaya örnek oluyoruz. 

- Malumlarınız, e-devlet ve PTT'ler  aracılığıyla başvuran herkese de maskeler ücretsiz olarak ulaştırılacak. Bugün  yaptığımız çalışmada, İstanbul pilot bölge olarak belirlendi. Sayın  Cumhurbaşkanımıza, İstanbullular adına şükranlarımızı arz ediyorum. Allah razı  olsun.

- Dün itibarıyla İstanbul genelinde 65 yaş üzerinde 1 milyon 150 bin vatandaşa paketler ulaştırılmaya başlandı

- Biz Türkiye'yiz. Biz bize yeteriz. Destek verenlere, tek tek teşekkür  etmek isterim: Kolonya için gerekli hammaddeyi tedarik eden Konya Şeker, Türk  Şeker ve Mey firmalarına, ücretsiz olarak kapasitelerinin önemli bir kısmını bu  hayırlı işlerine ayıran EVYAP, Eyüp Sabri Tuncer, PE RE JA, Eczacıbaşı, Marmara,  Rebul, Deva ve Eser'e, maske teminindeki katkıları için Türkiye İhracatçılar  Meclisi, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, LC Waikiki  ve Çalık Holding'e, paketleme ve lojistik faaliyetlerini üstlenen Amazon  Türkiye'ye, belki de en zoru bu paketlerin evlere ulaşmasını sağlayan İstanbul  Polisimize ve Jandarmamıza, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bütün  çalışanlarına, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, görev ve sorumluluk alan  herkese teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

- Son olarak büyüklerimize seslenmek isterim: Kıymetli büyüklerimiz,  sizler bizim başımızın tacısınız. Dua kapımızsınız. Hepimiz sizin için seferber  oluyoruz. Bu süreçte gıda, sağlık ve hijyen malzemelerini evinize biz  ulaştırıyoruz. Salgının üstesinden kurallara uyarak gelecek, evde kalarak virüsü  yeneceğiz inşallah. İstanbullulara tüm hemşehrilerime bir kez daha evinde kal  çağrısı yapıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi