İstanbul’da asit yağmuru tehlikesi yaklaşıyor. Uzmanlar asit yağmurlarının yakın bir zamanda kendini göstereceğini söylerken bir yandan alınması gereken önlemler hakkında bilgiler veriyor.

KAPALI ALANLAR TERCİH EDİLMELİ

İstanbul’da yağışlar geçtiğimiz haftalarda etkisini gösterirken, havalar tekrar mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkla seyretmişti. Yeni gelecek yağışlar ise asit yağmuru halinde olacak. Asit yağmurunun İstanbul gibi bir mega kentte yaşanacak olması ise tehlike meydana getiriyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal, yağmurdan korunma yöntemleriyle ilgili “Yağmurun yoğunlaştığı dönemlerde tek temel korunma aslında kapalı alanlarda kalmak, hem bedensel hem de cilt sağlığı açısından olabildiğince uzak durmak” ifadelerini kullandı.

GÖĞÜS HASTALIKLARI İÇİN OLDUKÇA KRİTİK

Konu hakkında cilt ve göz rahatsızlıklarının dışında iç hastalıkları da tetikleyebileceğini söyleyen Hürkal “Havaya karışan kükürt dioksit ve karbondioksit gazlarının kronik olarak solunmasıyla beraber hava yollarında ciddi tahriş oluyor bu tahrişe bağlı olarak kronik akciğer hastalarının daha çok etkilendiğini görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi