Sudan'ın eski devlet başkanı Ömer El Beşir tarafından 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen 2 dişi 2 erkek aslanın 5 yaşına girdiği belirtildi. 

Nil, Sultan, Sudan ve Sevakin isimli aslanlar Gazianteh Hayvanat Bahçesi'nde bulunuyor. Ağırlıkları 130 - 160 kiloya ulaşan aslanların çiftleşme döneminde oldukları ve yıl sonuna doğru yavru verebilecekleri belirtiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Yıllar önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Sudan'dan iki dişi ve iki erkek aslan hediye etmişlerdi. Cumhurbaşkanımız da o dönem bu aslanları Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne göndermişti. Aslanlarımız Sudan’dan hayvanat bahçemize ilk geldiklerinde çok küçük ve cılızlardı. Şu anda bu aslanlar beş yaşına geldi” dedi.

Özsöyler, “Aslanlarımıza ilk geldikleri günden beri titiz bir şekilde bakmaya devam ediyoruz. Sıklıkla sağlık taramalarını ve bakımlarını yapıyoruz. Beslenmelerine de dikkat ediyoruz. Şimdi aslanlarımız beş yaşında ve iyi bir durumda. Aslanlar, cinsel olgunluğa da erişmiş ve çiftleşme dönemine girmiş durumda. O yüzden bu yıl içerisinde bu aslanlarımızdan yavru almayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı