İstanbul'un en kalabalık semtlerinden biri olan ve turistlerin uğrak mekanı Beyoğlu için yeni yılda yeni dönem başlayacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 2020 yılında İstiklal Caddesi'nin çehresinin değişeceği ve bu konuda birçok çalışma yapmaya başladıklarını aktardı. Yıldız, "İstanbul'un, Türkiye'nin kültür, turizm merkezi burası olacak. Beyoğlu'nu ve İstiklal Caddesi'ni buna hazırlıyoruz" dedi. 

'PLANLARIMIZ DEVAM EDİYOR'

İstiklal Caddesi için yeni bir dönemin başladığını belirten Yıldız, ışıl ışıl, huzurlu, yeşil bir İstiklal Caddesi için hazırlık yaptıkları söyledi. Yıldız, göreve geldikten sonra Beyoğlu ve İstiklal Caddesi için farklı kesimlerle görüşme yaptıklarını anlatarak, "Birçok esnafımızla da görüşerek onların da görüşlerini aldık. Bu zamana kadar bazılarını yaptık, bazılarını da yapmak için planlamalarımız devam ediyor" diye konuştu.

CADDEDE SES KARIŞIKLIĞI VAR

Yıldız, "Caddede bir ses karışıklığı var. Sokak müzisyenlerimiz caddede var. Onların sanatına saygı duyuyoruz ama sesler iç içe geçiyor, bir karışıklık oluşturuyor. Bunu düzenlememiz gerekiyordu. Müzisyenlerimizin burada varlığını muhafaza edeceğiz. Artık caddede müzik duraklarımız olacak. Bunların sayısı arkadaşlarımız planlıyor, 15-20 civarında olacak. Buradaki geçişi bozmayacak ve seslerin birbirine karışmasını engelleyecek bir planlamayla yapılıyor. Sokak müzisyenlerinin İstiklal Caddesi'nde daha disiplinli bulunmalarını ve bu şekilde sanatlarını ifa etmelerini amaçlıyoruz'' açıklamasında bulundu.