İstanbul İstiklal Caddesi'nde 23 yaşındaki Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesi davasında iki sanığın da cezaları belli oldu

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emra Yaşar ve Erhan Kurdal getirildi. 

Halit Ayar'ın annesi Hanife ve babası Mehmet Ayar da duruşma salonunda hazır bulundu. Anne Hanife Ayar, "En ağır cezayı almalarını istiyorum. Çocuğumun kanı yerde kalmayacak inşallah. Öyle temenni ediyorum" dedi.

Duruşmada smanıklardan Emra Yaşar "Sadece olayı ayırmak istemiştim. Bunu yaparken ilk karşı taraf vurdu. Beni öldürecekler diye korkuya kapıldım. Böyle olmasını istemezdim. Çok pişmanım. Keşke o gün ben ölseydim" dedi. Sanık Erhan Kurdal ise savunmasında "Söyleyecek çok bir şey yok. Tabii ki çok pişmanım. Allah ailesine sabır versin Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı" dedi. 

Davada, geçtiğimiz celse mütalaasını veren savcı, Halit Ayar'ı defalarca bıçaklayan sanık Emra Yaşar için "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis talep ederken, maktül henüz sağken tekmeleyen sanık Erhan Kurdal hakkında yağma kastıyla öldürmeye katıldığı gerekçesiyle "Nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istemişti.

Mahkeme iki sınğa da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Karar sonrası Halit Ayar'ın annesi Hanife Ayar gözyaşlarına hakim olamadı.