İzmir'in Menderes ilçesi Dereköy Mahallesi'ndeki bir bağ evinde pompalı tüfekle öldürülmüş olarak bulunan 68 yaşındaki Metin Zeybek cinayetinin arkasından miras kavgası çıktı.

Cinayetin Zeybek'in mirası için işlendiği ihtimalini değerlendiren ekipler, kızı S.B. ile erkek arkadaşı U.K.´yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan S.B.´nin cep telefonunda, babası Nihat Zeybek'e gönderdiği, "Bana hiçbir şey bırakmadın. Senden nefret ediyorum" yazılı mesaj bulundu. Yapılan araştırmalar sonunda da öldürülen Nihat Zeybek´in ilk eşinden kendisine kalan mirasın büyük bölümünü diğer iki kızına bıraktığı ortaya çıktı.

Zeybek´in ilk eşinin ölümünden sonra ikinci evliliğini yaptığı, kızı S.B.´nin de bu evlilikten dünyaya geldiği anlaşıldı. S.B.'nin babası ile mirastan kendisine pay vermemesi nedeniyle kavgalı olduğu saptandı.

Zeybek'in 2 yıl önce hazırlattığı vasiyetnamesinde ise öldürüldüğü bağ evi ile bahçesini, şüpheli kızı S.B.'ye bıraktığı tespit edildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.B., mahkemece azmettirici olduğu yönünde delil bulunamadığı gerekçesiyle adli kontrol ile serbest bırakıldı. Erkek arkadaş U.K. ise tutuklanarak Aliağa 1 No´lu T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Editör: Haber Merkezi