Çoluk çocuk geliyoruz, demişlerdi, geldiler. Dün İzmir Konak Meydanı’nda cümbüş vardı. Büyük Aile Buluşması'nın saati 14.00 de başladı. Sonra aileler toplandı. Farklı siyasi görüşlerde yer alanlar aynı meydanda kucaklaştı.  Biri “siz-biz” diyecek oldu, diğeri “artık biz varız” diye düzeltti.

Konak Meydanı bir bayramlaşma yeriydi sanki. Türküler, şarkılar eşliğinde kadın, erkek, çocuk 7’den 70’e tek bir ağızdan “Aile için burdayız! Ailelerimizi koruyacağız! LGBT dayatmasına karşı sessiz kalmayacağız” diye haykırıyordu.

Slogan kargaşası yoktu, tek ses, “Aile” diyordu. Kitlede çığırtkanlık yoktu, ağırbaşlı bir duruş, kararlılık ve coşku hakimdi. 

Buluşmaya siyasi parti temsilcilerinden, Vatan Partisi, Saadet Partisi , Ak Parti'liler katıldı. Siyasilerin yanı sıra İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir Müftüsü Salih Sezim de buluşmadaydı.

'TÜRKİYE'YE ERİL DİYENLER YABANCI DEVLETLERİ ÇOK SEVİYOR'

Miting İstiklal Marşı’nın okunması “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna can veren şehitlerimiz için” bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Konuşmalardan önce Efe ve Zeybek oyunları mitingin şenlik havasını daha da yükseltti.

İlk konuşmacı İzmir Büyük Aile Platformu Başkanı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan’dı. LGBT dayatmasının ardındaki güce dikkat çekti, neden Aile Buluşması diye ısrar ettiklerini anlattı:  “LGBT örgütlerine bakınız, hepsi yabancı devletlerden fonlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletine eril devlet diyenler, milli devlete düşmanlık edenler yabancı devletleri pek seviyor ve onlardan para alıyor! O paralarla sözde onur yürüyüşleri düzenleniyor ve bölücü sloganlar atılıyor. O paralarla, bizi biz yapan ne varsa hepsine savaş açılıyor. O paralarla ideolojik işgale kalkışılıyor!

'HALK HAREKETİNE KULAK VERİN'

“Başaramayacaklar! Çünkü biz varız! Saraçhane'de başlayan ve bugün İzmir'de gerçekleştirdiğimiz Büyük Aile Buluşmaları umut saçıyor, yol açıyor. Gücümüzün farkındayız. Devlet yönetimimizden halk hareketine kulak vermesini bekliyoruz, LGBT propagandasına karşı yasal düzenleme talep ediyoruz.”

İzmir’deki Büyük Aile Buluşmasında öne çıkan talep: Ailemiz ve bağımsızlığımız için yasal düzenleme - Resim: 5

'BU MÜCADELE YAYILACAK'

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Başkanı Uğur Bayrak da LGBT dayatması karşısında yol ayrımına geldiğimizi söyledi: “Ya geleceğimizin garantisi çocuklarımızı LGBT dayatmasına teslim edeceğiz ya da karşı duracağız. Aile toplumun çimentosudur. Ailelerimiz ve çocuklarımız bizim kırmızı çizgimizdir. LGBT dayatmasına karşı mücadele edeceğiz. Çocuk istismarı, kadının değersizleştirmesi demek olan LGBT dayatmasına karşı koyacağız  Tüm Türkiye’de bu mücadele yayılacaktır, sahip çıkıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi