İzmir’de evlenecek çiftler için birçok mekan seçeneği bulunuyor. Bunlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de kır alanları. Eğer siz de İzmir’de büyülü bir kır düğünü hayal ediyorsanız, kendinize en uygun mekanı Düğün.com https://dugun.com üzerinden bulabilirsiniz.

Özellikle İzmir’in güneşli, sıcak havalarının yaşandığı yaz ve ilkbahar aylarında birçok çift açık havada evlenmeyi tercih ediyor. Özellikle doğayla iç içe bir düğün isteyen çiftler için kır alanları vazgeçilmez hale geliyor. İzmir’de birbirinden farklı özellikte yüzlerce kır düğünü alanı bulunuyor.

Bu mekanlar arasından tercih yaparken dikkat etmeniz gerekenlerin başında elbette ki hava şartları geliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında, yani rüzgar ve yağış ihtimali yüksek olan bir tarihte, evlenecekseniz tercih edeceğiniz mekanın hava şartlarına karşı aldığı önlemler çok önemli.

Bazı mekanların kır alanları açılır kapanır özellikte tasarlanmış. Bazı mekanlarda ise kır alanına ek olarak bir de kapalı alan bulunuyor. Böylece rüzgar veya yağış durumunda davetlilerinizle birlikte iç mekana geçebiliyorsunuz. Yalnızca yağış değil, soğuk havalar karşısında da kır düğünü mekanlarının aldıkları önlemler var. Örneğin bazı mekanlarda masalar alttan ısıtmalı olacak şekilde tasarlanmış.

İzmir’deki bazı kır düğünü mekanlarının havuz, gölet gibi düğününüze görsellik katacak özellikleri de bulunuyor. Bazı mekanlarda yapay, ufak boyutta şelaleler kır alanına serpiştiriliyor. Böylelikle doğal bir alanda gerçekleşen düğününüze hoş su sesleri ve görüntüsü de ekleniyor. Bazı kır düğünü mekanları ise İzmir’in sahil şeridinde veya deniz manzaralı tepelerinde bulunuyor. Hem düğün gününüz için hem de fotoğraf ve videolardaki anılarınız için yeşilliklerin arkasından denizin gözükmesini isterseniz bu firmaları tercih edebilirsiniz.

Kır düğünlerinde en çok tercih edilen müzik türü genellikle akustik gitar ve vokalden oluşan canlı müzik grupları oluyor. Kır düğünlerinin romantik havasına samimi bir renk katan canlı müzik performanslarını bazen kır düğünü mekanları organize ediyor. Ancak eğer firmanın anlaşmalı olduğu bir müzisyen yoksa, müzik için önceden araştırma yaparak beğendiğiniz bir grupla anlaşmanızı öneriyoruz.

Düğününüzde yemek servisinden de memnun kalmak isteyeceğinizi biliyoruz. Bu sebeple ilk önce kokteyl tarzında mı yoksa yemekli bir düğün mü istediğinize karar vermenizi tavsiye ederiz. Çoğu kır düğünü mekanı iki türde de yemek seçeneği sunuyor. Yemekli bir düğün düzenlemek isterseniz bu kaleme ayıracağınız bütçeyi daha yüksek tutmanız gerekiyor.

Eğer düğününüzde sunulacak yemeklerin belli bir kültürden esinlenmesini istiyorsanız, beğendiğiniz düğün mekanlarıyla bu konuda tecrübeleri olup olmadığını sorabilirsiniz. Örneğin Fransız yemekleriyle bezeli bir düğün kurguluyorsanız, anlaşacağınız mekanın aşçısının bu konuda deneyimli olması önemli. Eğer çalışacağınız aşçıyı mekandan bağımsız olarak belirlemek istiyorsanız, bazı kır düğünü mekanlarında bu da mümkün.

Kır Düğünü Mekanları Nasıl Dekore Edilir?

Eğer bir kır düğünüyle evlenmeye karar verdiyseniz, düğününüzün bütün detaylarını düşünmeye başlayabilirsiniz demektir. Bir düğün mekanını güzelleştirmenin en önemli yolu da elbette ki dekorlar. Seçeceğiniz süslemeler hem mekana hem de sizin zevkinize uygun olmalı.

Kır alanlarında en çok tercih edilen düğün konseptlerinden biri bohem düğünler. Masa ve sandalyelerin ahşaptan olması bu düğünlerin göze çarpan ortak özelliklerinden yalnızca biri. Ağaçlardan sarkan rüya kapanları, kokteyl masası yerine kullanılan tahta variller gibi birçok obje düğününüze bohem bir hava katmanızı sağlayabilir. Aynı zamanda küçük sarı ışıkların bütün mekanı hafifçe aydınlatması da fotoğraflarınızın bu tarza uygun şekilde çıkmasını sağlayacak.

Deniz konseptindeki düğünler de çok tercih ediliyor. Davetlilerinize deniz kabuklarından yapılmış küçük hediyeler verebilirsiniz. Masa süslemelerinde de balık figürleri ve deniz kabuklarını kullanarak konseptinizi geliştirebilirsiniz.

Eğer hangi tarzda bir düğün istediğinize karar vermekte zorlanıyorsanız, ağırlıkta olmasını istediğiniz renkleri seçerek işe başlayabilirsiniz. Kır düğünleri için pastel renklerin veya doğanın yeşilliğinde göze çarpacak kırmızı tonlarının kullanılmasını öneriyoruz. Renk tercihinizi belirledikten sonra anlaştığınız mekanla dekorlar üzerinde detaylıca konuşabilirsiniz.

Kır düğünü düzenlemek isteyen çiftler için tavsiyelerimizi verdik. Eğer siz de İzmir’de bir kır düğünüyle evlenmeyi düşünüyorsanız, İzmir kır düğünü mekanlarını https://dugun.com/kir-dugunu/izmir inceleyerek hayalinizdeki düğün mekanına kavuşabilirsiniz.