İzmir'deki depremde çöken Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında hayatlarını kaybeden Çınar Alpgündüz ve Sayra Alpgündüz'ün her zaman gittikleri mağazaya telefon kılıfı siparişi verdikleri, kılıfların deprem günü geldiği, almaya gidemeden hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Rıza Bey Apartmanı'nın karşısındaki bir mağazada çalışan Emre Cihan, "Onlar bizim gözbebeklerimizdi. Cıvıl cıvıllardı, hayat dolulardı. Çalıştığım yere sürekli gelirlerdi. Bana ikisi de telefon kılıfı siparişi vermişti. Hatta kılıfların gelmesi uzun sürünce, mağaza müdürüme söylemişler. Depremin olduğu gün sipariş ettiğim kılıflar geldi. Arasında onların istediği kılıflar da vardı. Ben o gün astım ve etiketlerini bastım. O gün gelmelerini bekliyordum ama gelmediler, gelemediler" derken, gözyaşlarını tutamadı.

Deprem başladığında panik içinde caddenin karşısında yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na doğru koşmaya başladığını söyleyen Cihan, "Bu sırada iş arkadaşım gelip Rıza Bey Apartmanı'nın önüne gitmemi engelledi. 'O tarafa değil' diyerek kolumdan tutup çekti. Arkamı döndüğümde oradaki bir dükkanın çökmeye başladığını gördüm ve bina komple çöktü. Ardından toz bulutu her yeri kapladı. Biz o toz bulutunu bina üstümüze doğru yıkılıyor sandık. Hala yuttuğumuz tozlardan öksürüyoruz. Camların, kolonların patlaması, o sesler, insanların 'yardım edin' çığlıkları. Biz o gün burada cehennemi hatta kıyameti yaşadık. Herkes bir tarafa koşuyordu. Göz gözü görmüyordu" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi