5. Filtre Kahve Makinesi ile Kahve Yapımı

Evde kahve demlemenin en kolay ve hızlı yöntemi olan filtre kahve makineleri, evde kalınan günlerde de epey işe yaradı! Öncelikle kahvenizi kağıt filtre (eğer makineniz kendinden filtreliyse metal filtre) için öğütün. Bu öğütme işlemini siz yapamıyorsanız bunu A Roasting Lab gibi bir siteden satın alın. Ardından her 14 gramlık kahve için 250 ml içme suyu hazırlayın. Gerisini makinenizin yeteneğine bırakın!

Filtre Kahve Makinesi için en iyi markalar DeLonghi ve Philips sayılabilir.

4. French Press ile Kahve Yapımı

Herkesin bildiği ancak makinelerden sonra hayatımızdan kısa bir süreliğine çıkan French Press ekipmanları şimdi geri dönüyor! Üçüncü dalga kahvecilerin ardından çıkan aromatik yöresel kahveler için en uygun ve en ucuz demleme yöntemi ile tanışın!

French Press için çekilmiş 20 gramlık kahve için 360 ml sıcak su hazırlamalısınız. Bu su 95-96 derece sıcaklığa sahip olmalı ve daha öncesinde 2 dakika kadar kaynatılmalı. Ardından kahveyi ve sıcak suyu koyarak press kapağını kapatın. 4 dakika kadar demlendikten sonra yavaşça pistonu aşağı doğru ittirin. İşte oldu bile!

3. Chemex ile Kahve Yapımı

Chemex biraz pahalı bir çözüm olsa da son zamanların en popüler kahve demleme çözümlerinden birisi olarak göze çarpıyor. A Roasting Lab mağazalarından satın alabileceğiniz Chemex (ya da Chemex tipindeki farklı marka demleme ekipmanları) ile kolayca bu yöntemi deneyebilirsiniz.

A Roasting Lab internet sitesinden "Chemex" için öğütülmüş kahve satın alarak işe başlıyorsunuz. Ardından 20 gramlık kahve için 93 derecede demlenmiş 320 ml su hazırlayın. Birçok manuel demleme yönteminde olduğu gibi önce 50 ml suyu döküp 25-30 saniye kadar "çiçeklenme" aşamasını bekliyoruz. Ardından kalan 270 ml sıcak suyu da yavaş yavaş dökerek kahvemizi demliyor, afiyetle içiyoruz.

2. Moka Pot ile Kahve Yapımı

Moka Pot, İtalya'nın simge ekipmanlarından (hatta onlar için çaydanlık gibi bir araç) birisi. Bu ekipman (çaydanlık) üçe ayrılıyor. En alta suyu dolduruyor, orta kısma kahveyi koyuyor ve en üst kısımdan da demlenmiş kahvenizi teslim alıyorsunuz. Genelde ocak üzerinde kullanılıyorlar ve sıcak/basınç aracılığıyla demleme işlevine sahipler.

Öncelikle Bialetti ya da Ikea gibi kaliteli markalardan bir Moka Pot satın almanız gerekiyor. Ardından da bunun için özenle öğütülmüş taze ve yöresel kahve. Sonrası ise oldukça basit!

Öncelikle bir fincanlık suyu kettle ya da çaydanlık yardımıyla ısıtın. Kaynamaya yaklaşınca Moka Pot'un alt kısmına dökün. Orta kısımdaki filtrenin içerisine 30 gramlık taze çekilmiş kahveyi doldurun ve kapatın. Tüm bunları yaparken elinizin yanmaması adına eldiven ya da havlu kullanmanızı tavsiye ederim. Ardından üst kısımla da birleştirerek ocağın üzerine alın. Tüm su alt taraftan üst tarafa geçtiğinde ise fazla ocak üzerinde tutmayarak ocak üzerinden alın.

1. Dripper ile Kahve Yapımı

Aslında herkesin Hario markasına ait Hario V60 ile bildiği damlatma yöntemi ile kahve demleme, son zamanların en popüler kahve yapım metotlarından birisi.

İlk olarak kahvenizi aroastinglab.com gibi platformlardan "Hario V60" demleme yöntemine göre satın almalısınız. Damak tadınıza uygun bir kahve bulduktan sonra diğer ihtiyacınız olacak şey Hario ekipmanları. Burada önceliğiniz Hario V60 Dripper satın almak. Açıkçası sürahi veya tartı çok mühim olan ekipmanlar değil. Tabi ki hayatı kolaylaştırıyor ancak alacağınız bir plastik dripper ile fincanınıza doğrudan kahve demleyebilirsiniz.

Demleme işlemi ise şu şekilde gerçekleşiyor. 16 gramlık kahveyi 02 boyutlu bir filtre kağıdına koyuyorsunuz. Ardından 95 derece civarında kaynamış suyu hazırlıyorsunuz. Filtre içerisindeki 16 gramlık kahvenin üzerine yavaşça 40 ml sıcak suyu döküyor ve içinizden 25 saniye sayıyorsunuz. Ardından 200 ml daha sıcak suyu yavaş yavaş döküyor ve demleme işlemini tamamlıyorsunuz. İşte bu kadar basit.

Editör: Haber Merkezi