Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 14 yaşındaki bir çocuğun annesi ve babasını öldürerek, intihar ettiği iddia edildi.14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu’nun annesi Bengü Çobanoğlu ile emekli astsubay olan babası İbrahim Çobanoğlu’nu vurarak intihar ettiği iddia edildi.

Olayla ilgili olarak aile bireyinden 18 yaşındaki Eralp Çobanoğlu’nun da, Mağusa Polisi Müdürlüğü’nde sorgulandığı belirtildi.

Kıbrıs Postası gazetesinde yer alan habere göre 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu, annesi 48 yaşındaki Bengü Çobanoğlu ve babası 52 yaşındaki İbrahim Çobanoğlu'nu uyudukları sırada tabanca ile öldürdükten sonra kendisini de yaraladı. 

14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Cinayetlerin baba Emekli Astsubay İbrahim Çobanoğlu'na ait ruhsatlı tabancayla işlendiği öğrenildi.

Olayla ilgili polisten yapılan açıklama şöyle:

"08.01.2021 tarihinde, saat 03.30 sıralarında, Geçitkale'de sakin İbrahim Ç.(E-52) ve Bengü Ç.(K-48) ikametgahlarının yatak odası içerisinde tabanca ile vurulmak suretiyle olay yerinde yaşamlarını yitirmişlerdir. Yine aynı ikametgah içerisinde bulunan 14 yaşındaki Çınar Ç. (E-14) ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Olayla ilgili polis soruşturması çok yönlü olarak devam etmektedir."

Geçitkale’deki cinayetin görgü tanığı İbrahim Gamar  aile faciasıyla ilgili yaşadıklarını Yenidüzen gazetesine şöyle anlattı:

"Saat sabah 3’ü geçmişti. Bizim kapının şiddetli bir şekilde çalındı. Hanımla beraber koşarak gittik. Ben açtığımda şoka uğradım. Kapımızı ailenin büyük oğlu Eralp çalıyordu. Eralp ‘Amca koşun koşun kurtarın beni.. Çınar bana ateş etti, koşun bakın kendine de bir şey yaptı galiba’ diyordu… Eralp’i eve aldık. Ben de hemen evlerine girdim. Eve girdiğimde çocuğu (Çınar’ı) oturur vaziyette buldum. Polisi aradım. Ambulans geldi, ambulans şoförü benden yardım istedi. O ana kadar ben bir şey anlamadım. Anne baba hayatını kaybetmişti ancak Çınar Çobanoğlu hayattaydı. Ben kendisini bulduğumda yatakta oturur vaziyette yere doğru eğilmişti. Ambulans geldiğinde Çınar’ı sedyeye taşıdık, o an onun da vurulduğunu anladım. Çünkü çocuk kanlar içindeydi. Hala inanmak istemiyorum. Şok içindeyim. Ben eve girdiğimde anne ve baba yatak içerisinde ölü vaziyetteydiler.” 

Editör: Haber Merkezi