Yaklaşmakta olan soğuk ve kar yağışlı günler için tüketiciler şimdiden hazırlık yapmaktadır. Kış günlerinde ayakların yere sağlam basması oldukça önemlidir. Bunu sağlayacak olan ise seçilen ayakkabı çeşididir.

Doğru bir şekilde gerçekleştirilen bot seçimi ile soğuk kış aylarında ayaklar sıcak tutulmakta ve çok rahat bir şekilde yürüyüş yapılabilmektedir.

Kar Botu Nasıl Olmalıdır?

Kar botu seçimi nasıl yapılır? Noktasında üreticilerin öncelikli amacı botun kullanıcısını kış şartlarından korumasıdır. Kar botunun seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer hususlar ise şu şekildedir;

  • Kar botu seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk konu taban seçimidir. Yürümeyi zorlaştırmayan, su geçirmeyen ve dikiş sağlamlığına sahip olmalıdır. Ayrıca tabanın dişli bir yapıya sahip olması ve kauçuktan yapılmış olması, botun karlı ve buzlu alana tutunmasını sağlayacaktır.
  • Botun üretiminde kullanılan deri ya da kumaşın kaliteli olması da son derece önemlidir. Su geçirmeyen içi astarlı kumaş ve deriye sahip olan botlar ile ayaklar sıcak tutulmakta ve son derece konforlu bir alana sahip olmaktadır. Özellikle deri kar botu ürünler oldukça fazla tercih edilmektedir.
  • Kar botu seçimi nasıl yapılır? Noktasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de botun maruz kaldığı suyun, bot üzerinden kaymasıdır.
  • Botun boyutu da oldukça önemlidir. Genellikle kullanılacak alana göre değişiklik gösteren bu durumda tercihler doğru bir şekilde yapılmalıdır. Hafif yağışa sahip bölgelerde kısa ve hafif botlar tercih edilmelidir. Ancak yağışın yoğun olduğu bölgelerde uzun ve ayağı çok daha iyi koruyan botlar tercih edilmelidir.
  • Kar botu seçimi nasıl yapılır? Sorusunda verilecek olan cevaplar arasında yanlış bilinen en önemli şey botun kaç numara olacağıdır. Genellikle kalın çorap giyileceği düşünülerek biraz büyük alınan botlar, son derece hatalı bir seçimdir. Çünkü botların üretim amaçlarından biri de ayağı sıcak tutmasıdır. Bu neden ile kalın çorap giyilmesi gibi bir duruma ihtiyaç yoktur. Bot ayağa göre alınmalıdır.

Erkek Kar Botu Nasıl Olmalıdır?

Erkekler için kar botu tercihleri kullanım alanına göre değişebilmektedir. Günlük kullanım ve outdoor için bot seçiminde kaymaz tabana sahip olan, nefes aldıran ve bu sayede terleme ve nem yapmayan modeller tercih edilebilir. Ayrıca iç yapısının ayağı sıcak tutması ve tabanının dişli yapıda ve kauçuk malzemeden üretilmiş olması da oldukça önemlidir.

Kadınlar İçin Kar Botu Önerileri

Kadınlar her alanda ve her mevsimde şık görünmeyi isterler. Bu neden ile kadın kar botu seçiminde son derece şık tasarıma sahip ve ayak sağlığına önem veren botların seçimi oldukça önemlidir.

Estetik görünüme sahip olan, su geçirmeyen, karlı ve buzlu alanlarda yürüyüş konforu sağlayan botlar aynı zamanda ayağı sarmalı ve sıcak tutmalıdır. Kadınlar için oldukça farklı modellere sahip olan kar botlarını https://www.derimarket.net/ internet sitesinden satın alabilirsiniz.
 

Editör: Haber Merkezi