Kayseri Mimarsinan Mahallesi Tarsus Caddesi'nde iş adamı Orhan Adıbelli, ofisinin bahçesinde otururken maskeli bir kişi tarafından vurularak öldürüldü.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri cinayetin ardından hemen geniş çaplı bir araştırmaya girişti ve katil zanlısının 26 yaşındaki E.Y. olduğunu saptadı.

Katil zanlısı E.Y.'nin Gaziantep'te olduğunun tespit edilmesi üzerine Gaziantep Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile birlikte operasyon yapıldı. 

Zanlı E.Y. 15 Ağustos'ta yakalanarak gözaltına alındı ve hakkındaki işlemler sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlı E.Y.'nin sorgusunu inceleyen ve olayı ayrıntıları ile araştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, E.Y.'nin, öldürdüğü Orhan Adıbelli'yi tanımadığını öğrenince soruşturmayı derinleştirdi.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, E.Y.'nin cinayeti 2 milyon euro karşılığında işlediği, cinayetten 8 ay önce Kayseri'de ev kiraladığı, cinayeti işlemek için uygun zamanı kolladığı belirlendi.

Yapılan çalışmalarda katil zanlısı E.Y.'ye yardım ettikleri ve azmettirdikleri belirlenen S.O.M., M.P., M.E. ve D.K. de Gaziantep'te düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı ve Kayseri'ye getirildi.

Zanlılar haklarında yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan M.E. serbest bırakılırken, diğer 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi