Türk Kızılay, ramazan ayında yurt içindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 13 bin 888 gıda kolisi alımı için Tarım Kredi Birlik A.Ş. ile anlaştı. Gıda kolilerinin 81 ildeki Kızılay şubelerine dağıtımı kapsamında ilk sevkiyat daha önce gerçekleştirildi.

5 BİN GIDA KOLİSİNİN 81 İLE DAĞITIMI YAPILDI

Etimesgut'taki üretim yerleşkesinde hazırlanan 5 bin gıda kolisinin 81 ile dağıtımı yapıldı. Bugün de ikinci sevkiyat için 8 bin gıda kolisi hazırlandı. İçinde 12 farklı ürün bulunan gıda kolilerinin yüklendiği 5 TIR, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Tarım Kredi Birlik A.Ş. Genel Müdürü Kadir Aydın tarafından uğurlandı.

8 MİLYONA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Uğurlama öncesi konuşan Kerem Kınık, Kızılay ile Tarım Kredi Birlik arasındaki anlaşma kapsamında 81 ildeki ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi gönderildiğini söyledi. Kınık, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu kolilerimiz TIR'larla ülke genelindeki ihtiyaç sahiplerine doğru yola çıkacak. Yaklaşık 14 bin koli tedarikimiz var. Ramazan ayının başından beri sevkiyatlarımız devam ediyordu, bugün de 5 TIR sevkiyatı gerçekleştireceğiz. Kolilerimizin içerisinde 12 farklı ürün bulunmaktadır.

Biz vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kuru gıda desteğini sağlamaya gayret ediyoruz. Bu yıl Kızılay yardımlarını ağırlıklı olarak nakit şeklinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bunun yanında yaklaşık 100 bin koli, şubelerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerimize ulaştırıldı. Kolilerle beraber kavurma konserveleri de hanelere ulaştırılıyor.

Bu yıl 8 milyonu aşkın insana ulaşmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda 75 bin Kızılay gönüllüsü, 13 bin profesyonel çalışanımız sahada" 

Editör: Haber Merkezi