Konya'nın Meram ilçesinde aralarında husumet bulunan Dedeoğlu ailesinin evine giren Mehmet Altun 7 kişiyi öldürmüştü.

30 Temmuz'da meydana gelen olayda Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu hayatını kaybetmişti.

Olay yerinden kaçan Mehmet Altun, bir mezarlıkta saklanırken yakalanmıştı.

Mehmet Altun'un polisteki ilk ifadesi de ortaya çıktı. Altun'un şunları söylediği belirtildi:

- Dedeoğulları'nın evine, mayıs ayında çıkan kavga nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılan ablam Ayşe Keleş, halen tutuklu olan eniştem Lütfi Keleş ve diğerleri hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmeleri için gittim.

- Uzlaşma sağlamak için eve gittim. Önce kendimi belediye yetkilisi olarak tanıttım. İçeri girince yüzümdeki cerrahi maskeyi indirince beni tanıdılar. 

- Beni tanıdıktan sonra üzerime yürüdüler. Ben de tabancamı çıkartıp, ablam ve eniştem hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmelerini söyledim. Şikayetten vazgeçmeleri için kendi hazırladığım evrakı imzalamalarını istedim. 

- Uzlaşmak için gitmiştik. Tepki gösterip üzerime yürümeleri nedeniyle ateş edip hepsini öldürdüm. Arkamda iz bırakmamak için yerde yattıkları sırada tekrar ateş edip, güvenlik kamera kayıtlarının silinmesi için de evi ateşe vermek istedim.

7 kişinin öldürülmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hamile eşi Zehra Altun, annesi İsmihan Altun, babası İbrahim Altun ve ablası Ayşe Keleş'in de aralarında bulunduğu 10 kişi 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. 4 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 11 yıllık eşi 3 çocuk annesi hamile Zehra Altun'un ise yaklaşık 10 gün sonra doğum yapması bekleniyor.
 

Editör: Haber Merkezi