Konya'nın Meram ilçesinde geçen cumartesi günü meydana gelen olayda; Ankara’da emlakçılık yapan Emel Göçer, 2 arkadaşı ve 3 yeğeniyle birlikte 2 araçla Antalya’ya tatile giderken yolda mola verdiği sırada yaşanmıştı.

Seyyar çaycıda durup, gözleme ve çay isteyen Göçer ile yanındakiler, ilk çaylarını içtikten sonra tekrar çay istemişlerdi.

Göçer’in ikinci gelen çayın soğuk olduğunu belirtmesi üzerine seyyar çaycı Muhammet İlhan, iddiaya göre “Hava sıcak bu havada sıcak çay mı içilir?” demişti.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Göçer, semaveri devirmiş,  İlhan da 40 metre uzaklıktaki dükkanında bulunan tabancayı alıp, geri dönüp Göçer’in başına tek el ateş etmişti.

Ağır yaralanan Göçer, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı.
Gözaltına alınan Muhammet İlhan da dün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Muhammet İlhan’ın, ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden 3 ay önce tahliye edildiği ortaya çıktı. Daha önce psikolojik tedavi gördüğü öne sürülen İlhan’ın, ifadesinde ise ”Bana, annemin yanında hakaret ettiler. Anneme de hakaret ettiler. Vurma niyetim yoktu ama vurdum” dediği öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi