Ölüme yol açan koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Birçok ülkede koronavirüsten korunmak için insanlar temizlik raflarını talan ediyor. 

Aynı zamanda ürün temininde sıkıntılar yaşanıyor ve temizlik ürünlerinde fiyat artışı dikkat çekiyor. Avrupa ülkelerinde, kolonyaya olan talep giderek artarken; ABD'de ise taharet musluklu tuvaletlere olan ilgi git gide büyüyor. Satışlar yüzde 50 artarken internet sitelerinde iki dakikada bir taharet musluklu klozet satılıyor.

İki dakikada bir taharet musluklu klozet satıyorlar

ABD merkezli Brondell şirketi farklı modellerde klozet üreten bir firma. Şirketin taharet musluklu klozet satışlarında son günlerde sert bir yükseliş göze çarptı. Business Insider'a konuşan şirketin sözcüsü Daniel Lalley, Amazon'da her iki dakikada bir taharet musluklu klozet sattıklarını, günlük ise ortalama bin satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tuvalet kağıdı savaşının sonucu

Şirketin Başkanı Steven Scheer da "Bazı ülkelerde görülen tuvalet kağıdı savaşından sonra tuvalette su ile temizlenmeyi teşvik eden ve faydalarını anlatan geniş bir kitle ortaya çıktı" dedi.

Yüzde 50 arttı

Sadece Brondell şirketi değil taharet musluklu klozet üreten diğer firmalarında satışlarında artış olduğu gözlendi. Siteye konuşan Hygiene for Health şirketi yöneticilerinden biri de taharet musluklu satışlarında yüzde 50 artış olduğunu söyledi. Şirketin GoBidet 2003C modeli klozeti Amazon'da 146 dolara satılıyor. Euronews Türkçe

Editör: Haber Merkezi