05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Koronavirüs nedeniyle işi bırakmışlardı: Valilik işçilerin iş bırakmasını yasakladı!

Koronavirüs nedeniyle işi bırakmışlardı: Valilik işçilerin iş bırakmasını yasakladı!

Kocaeli'de elektrolitik bakır üretimi yapan bir firmada bir işçide koronavirüs testi pozitif çıkmış, birlikte çalıştığı 3 işçi daha gözlem altına alınmıştı. Bunun üzerine 600 işçi işi bırakma kararı almıştı. Ancak valilik iş bırakmayı yasakladı

Kocaeli'de elektrolitik bakır üretimi yapan bir firmada bir işçide koronavirüs testi pozitif çıkmış, birlikte çalıştığı 3 işçi daha gözlem altına alınmıştı.

Bunun üzerine firmada yeterince önlem alınmadığını gerekçe gösteren 600 işçi  İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 13'üncü maddesi uyarınca çalışmaktan kaçınma haklarını kullanarak kendilerini 14 gün boyunca karantina almak istediklerini belirtmişler ve işi bırakmlışlardı.

Ancak Kocaeli Valiliği bugün aldığı bir kararla kent genelinde 15 gün boyunca iş bırakmayı yasakladı. 

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

- Koronavirüs salgınının dünyada olduğu gibi ülkemizde de halk üzerinde korku/panik oluşturabileceği ve toplu halde yapılacak her türlü eylem/etkinliklerin söz konusu virüsün yayılması açısından risk oluşturduğu değerlendirildiğinden, huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve müessif olayların yaşanmaması amacıyla ilimiz sınırları dahilinde (Polis ve Jandarma Sorumluluk bölgelerinde) gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal ve benzeri toplantı ve aktiviteler, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, imza kampanyası, çadır kurma, meşale yakma, el ilanı/bildiri, broşür dağıtma, iş bırakma, protesto eylemi vb. türdeki eylem/etkinlikler 02/04/2020 günü saat:00.01'den 16/04/2020 günü saat:00.00'a kadar (15) gün süre ile yasaklanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *