Çin'in Vuhan kentinde ilk kez Aralık ayında ortaya çıkan ve neredeyse tüm dünyaya yayılıp binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye de sıçradı.

Sosyal medyada söylentiler arttı

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın umreden dönen bir yolcuda koronavirüs vakası tespit edildiğini açıklamasının ardından Türkiye'de vaka sayısı 6'ya yükseldi. Türkiye, koronavirüsten korunmak için birçok tedbir alsa da sosyal medyada söylentilerin önüne geçilemedi.

Bağıklığı güçlendirdiği iddia edildi

Koronavirüse karşı iyi geldiği sosyal medyada hızla yayılan kınanın, satışları patladı. Binlerce kişi aktarlara akın ederek kına almaya başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia edilen kınanın satışlarının artmasına en çok aktarlar sevindi.

'Biz ihtimal vermiyoruz'

Koronavirüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların aktarları tercih ettiğini belirten aktar Orhun Özfidancı, "Ne kadar doğrudur bilemiyoruz ama eliniz kirliyken gözünüze ve yüzünüze sürmeyin, elinizi yıkayın talimatından sonra kişiler kınaya yöneldi. Kınayı ele yaktıktan sonra kınanın bu virüsün önüne geçebileceğine inanıyorlar.

Sosyal medyada birkaç tane görsel paylaşılmış kınayla ilgili bize de gönderdiler. Biz tabii ihtimal vermiyoruz. Çünkü elin üzerine yakılan bir kına. El temizliğine bir etkisi yok. Bir etken madde değil. Kına satışları arttı. Bu kadar peş peşe kına satamazdık. Kolonya gibi kınanın satışı da arttı" dedi.

Editör: Haber Merkezi