Urfa'nın Siverek ilçesi Burçalık köyünde 2 yıldır cami imamı olarak görev yapan 44 yaşındaki Osman Çilenti hakkında müftülükte yolsuzluk yapıldığını ileri sürünce soruşturma açıldı.

Çilenti bu sırada camideki görevinden alınarak köyüne 35 kilometre mesafedeki ilçe merkezinde koronavirüsten ölenlerin cenazesini yıkamakla görevlendirildi.

Bu konuda eğitim almadan, virüstan korunması için de teçhizat sağlanmadığı ileri sürülen Çilenti, koronavirüse yakalandı ve evinde karantinaya alındı.

Osman Çilenti'nin eşi Rahime Çilenti, eşinin vefat etmeden 12-13 gün önce koronavirüslü bir cenaze yıkadığını, teçhizatının tam olmadığını söyledi.

Çilenti, "Müftülük, çarşamba günü eşimi telefonla arayarak müftülüğe gelemiyorsa telefonla savunma yapmasını istedi. Eşim o haldeyken koronavirüsle uğraşırken ondan savunma aldılar. Eşim zaten psikolojik olarak orada çöktü.  Aynı gün savunmayı eve gönderdiler ve savunmasını imzalattılar. Ne ceza verecekseler iyileştikten sonra verselerdi. Eşim ertesi günü ateşi hiç çıkmadı. Evin içerisinde bir süre dolaştı. Hiçbir şeyi yoktu. Odasına geçtikten 10 dakika sonra eşimin bağırmasını duydum. Yanına gittiğimde elleri bağlanmış, ağzı ve gözü açıktı. Zaten kalp masajı yapana kadar eşim orada öldü. Coronavirus’ten dolayı insanın nefesi çıkmaz ama eşim bir gün bile nefesinin çıkmadığını söylemedi. Bir kez bile öksürmedi. Sadece ateşi yüksek ve halsizdi. Onlar bu haldeyken savunmasını aldılar. Eşime psikolojik baskı yaptılar. Eşim kalp krizi geçirdi ve vefat etti.” dedi.

Editör: Haber Merkezi