29 yıl önce TOKİ tarafından yapılan ve emniyet personelinin kullanımına sunulan polis lojmanlarının bakımsız görünümü civar halkını ve oturanları rahatsız etmeye başladı. Gün geçtikçe eskiyen ve görüntü kirliliği oluşturmaya devam eden polis lojmanları için hala adım atılmaması hayal kırıklığı yarattı

Bazı bloklar tamamen boşaltıldı

1991 yılında yapımı tamamlanarak kullanıma açılan 1000 dairelik polis lojmanlarının ilk günkü ihtişamından eser kalmadı. Çevresinde yer alan lüks binaların ortasında bakımsız bir şekilde duran lojmanlar, zorlu şartlar altında görev yapan emniyet personellerini de derinden üzüyor. Uzun yıllardır bakım ve onarım yapılacağı konuşulsa da henüz somut bir adım atılmayan lojmanların bir kısmı ise tamamen boşaltılmış durumda.

Kırık camları ve sıvasız haliyle 2.dünya savaşından kalma bir bina izlenimi sunan polis lojmanları için başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların konuya dahil olması bekleniyor.

Toplu Yapısı Kat Mülkiyeti Kanunu ve diğer yasaların emredici hükümlerine uygun bir şekilde tasarlanarak kullanıma açılan polis lojmanlarının bulunduğu bölgede 5 ticaret merkezi, 2 adet lise, 2 ilköğretim okulu ve 9 anaokulu gibi yapılar da bulunmakta.

Haber: Göktuğ Efil
 

Editör: Haber Merkezi