Ankara’nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde Ağrı Patnos’lu Barış Çakan’ın (20) Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğü öne sürüldü. Ailesinin Mezopotamya Ajansı’na verdiği bilgiye göre; gece arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan Çakan Kürtçe müzik dinlediği için üç kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu kalbinden yaralanan çakan olay yerinde yaşamını yitirdi. Cenazesi Özel Etimad Hastanesi’ne kaldırılan Çakan, bugün toprağa verilecek.

Ankara Valiliği ile İçişleri Bakanlığı ise yaptıkları açıklamada, olayın Kürtçe müzik dinlenmesiyle ilgisi olmadığını öne sürerek, Çakan’ın “Ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyenleri ikaz ettiği için” öldürüldüğünü ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından yapılan açıklamada da, “Ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyenleri ikaz eden vatandaşımız göğsünden yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden müzik dinleyen değil, müzik dinleyenleri uyaran vatandaşımızdır” denildi.


Editör: Haber Merkezi