FETÖ'nün kapatılan Samanyolu televizyonunda "Maceracı" adlı programı sunan Murat Yeni'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı mahkemede heyet kararını açıkladı. Örgüt üyesi olduğu sabit görülen Murat Yeni, toplamda 8 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 Kasım 2018'de İstanbul'da yakalanıp Erzincan'a götürülen Murat Yeni, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan şüpheli sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği hâkimlikçe tutuklanmış daha sonra itirafçılık hükümlerinden yararlanmak isteyince yargılandığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Örgütün gelirini artırmış

Murat Yeni hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün televizyon kanalında "Maceracı" isimli programla ünlenen Yeni'nin medyatik yönünden istifa edip organizasyonlara katılımını sağlayarak himmet gelirini artırdığı aktarılmış, Yeni'nin de örgütün kuruluş amaçlarını, faaliyet ve eylemlerini benimsediği, televizyon programı yaptığı iş yerlerinin terör örgütü ile iltisakı bulunduğu belirtilmişti. İddianamede ayrıca, bu işletmelerin sahiplerinin tamamı hakkında yurt çapında örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle adli işlemlerin bulunuyor olmasının tesadüfî gerekçelerle izah edilemeyeceği vurgulanmıştı.

'Bank Asya cemaatse ben cemaatim'

17/25 Aralık süreci sonrası Murat Yeni'nin himmet toplamaya devam ettiği anlatılan mütalaada, örgüt adına düzenlenen organizasyonlarda gelirleri artırmak için çalışmalarını sürdürdüğü ayrıca Twitter hesabından, 'Bank Asya cemaatse, cemaat benim', 'Benim gönlüm Allah adına Pensilvanya'daki güzel yüreği görmek için yanacak. Sende beni fişleyeceksin, eyvallah eksik olma' gibi paylaşımlarda bulunduğu ifade edildi.