Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri, sabah erken saatlerde, 4 gencin cesedinin bulunduğu Kestelli Mahallesi Akçeşme mevkisinde çalışma yaptı. Yeni deliler arayan, olay yerini drone ile havadan görüntüleyen uzman ekipler, dedektör köpek "Volta" ve iz takip köpeği "Arya" ile de hayatını kaybeden gençlere ait yeni izlere ulaşmaya çalıştı.

Jandarma ekiplerinin olayla ilgili 25 kişinin tanık olarak ifadesine başvurduğu öğrenildi.

3 genç tüfekle öldürülmüş

Yapılan incelemede gençlerin liseden arkadaş olan Muharrem Zengin (22), kuaför Neşet Dalgın (24), elektronik eşya tamircisi Serkan Zangal (23) ve kuzeni Ümit Zangal olduğu belirlendi. Gençlerden Ümit Zangal'ın boynu kırılarak, diğer 3 gencin ise pompalı tüfekle vurularak öldüğü saptandı. Cansız bedenlerin yanında ise tek kırma olarak tabir edilen av tüfeği bulundu.

Otopside kesinleşti

Tüfeğe jandarma el koyarken, 4 gencin cenazeleri önce Turgutlu Devlet Hastanesi morguna ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside de ilk tespitler doğru çıktı ve gençlerden Ümit Zangal'ın diğerlerinden farklı olarak boynundaki kırık nedeniyle öldüğü kesinleşti.

Tüfek Muharrem Zengin'in babasına ait

Acı haber 4 gencin ailesini yıkarken, geniş çaplı araştırma başlatan jandarma, olay yerinde bulunan av tüfeğinin gençlerden Muharrem Zengin'in zeytin tüccarı babası Suat Zengin'e (47) ait olduğunu ve ruhsatı bulunmadığını tespit etti.

Yüzleri parçalanmıştı

Jandarmayla beraber olay yerine giden mahalle sakinlerinden Hüseyin Şengül, "Ben olay yerine vardığımda hepsi yatıyordu. Bir araç vardı. Ben sonra yaklaştım. Yüzleri parçalanmış olduğunu görünce dayanamadım geri döndüm. Jandarmayla beraber gitmiştik zaten. Ben yaklaştım 5 metre kadar. Dayanamadım görünce" diye konuştu.

Ölen gençlerden birinin mahalleli olduğunu belirten Nuri Yüksel, "Bizim köyümüzün çocuklarıydı. Bunlar liseden arkadaşlarmış. Akşamüzeri olayı duyduk" ifadelerini kullandı.

Cenazeler ailelere teslim edildi

Akçeşme mevkisinde bir aracın yanında bulunan Serkan ve Ümit Zangal ile Muharrem Zengin ve Neşet Dalgın'ın cenazelerinin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeler, işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Gençlerin yakınları gözyaşı döktü.

Serkan ve Ümit Zangal ile Neşet Dalgın'ın cenazelerinin Alaşehir ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

'4 genç çok iyi arkadaştı'

Serkan Zangal'ın yakını Samet Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölen 4 genci de yakından tanıdığını söyledi.

Gençlerle en son yaklaşık iki hafta önce görüştüğünü ifade eden Keskin, 4 gencin çok iyi arkadaş olduklarını ve buluştuklarında çok iyi zaman geçirdiklerini anlattı.

Keskin, genç arkadaşların Ahmetli'ye gidip geldiklerini kaydederek, "Çocukların hepsini tanıyorum. Hepsi çok efendi çocuklar. haber alınca olay yerine gittiğimizde kötü manzara ile karşılaştık. Muharrem ile Serkan üniversiteden ev arkadaşı. Ümit zaten Serkan'ın amcasının oğlu, Neşet de en yakın arkadaşları." ifadelerini kullandı.

'Kendi aralarında yapmış olamazlar'

Olaya bir anlam veremediğini vurgulayan Keskin, şöyle devam etti:

"20 yaşındaki bir çocuğun nasıl bir düşmanı olabilir ki? Nasıl bir kötü işe karışabilir ki? Ümit sınavlara hazırlanıyordu. Teğmen olmak istediğini annesinden duydum. Muharrem de askere gidecekti. Neşet ise şeker fabrikasında çalışıyordu. Kendi aralarında bir sorun olamaz. Bu çocuklar kendi aralarında böyle bir cinayete kalkışamaz. Olay yerinde tek bir kırma tüfek var, boşaltıp boşaltıp atamazsın. Böyle bir şeyi kendi aralarında yapmış olamazlar. Sadece eğlenmeye, asker uğurlamaya gittiler diye biliyoruz, sonuç bu."

Muharrem Zengin'in cenazesi defnedildi

Ölü bulunan 4 gençten 22 yaşındaki Muharrem Zengin'in cenazesi, ailesi tarafından İzmir Adli Tıp Kurumundan alınarak, Kestelli Mahallesi'ne getirildi. Zengin'in cenazesi burada evinin önünde helallik alınmasından sonra mahalle camisine götürüldü.

Cenaze namazını kıldıran imam Şükrü Karakuş "Muharrem'i çocukluğundan beri tanırım, başarılı, terbiyeli ve ahlaklı bir çocuktu. Böyle olduğuna şahitlik ederiz. Rabb'im taksiratını affetsin" ifadelerini kullandı. Zengin'in cenazesi, kılınan namazının ardından mahalle kabristanında toprağa verildi. Anne Birgül Zengin ile baba Suat Zengin, cenazede gözyaşlarına hakim olamadı.

Annesi ayakta duramadı

Eşine yaslanarak ayakta durabilen anne Birgül Zengin, oğlunun asker olmayı hayal ettiğini belirterek, "Kuzumu al bayraklarla askere yollayacaktım ben. Tabutunun üstüne bayrak sarın, ben oğlumu bayrakla görmek istiyorum. Hiç üzmezdi o beni, beni bırakmaz o. Bir tanem, o benim canım. Oğlum gelir, annesini yalnız bırakmaz. Ben özledim diye gelir o, annesine kıyamaz. Doyamadım annem ben sana, buz gibi olmuş annesinin kuzusu. Anne ellerimi tut der gibi, ellerini açmış. Ellerini tuttum, buz gibi olmuş, öptüm ellerini." diye konuştu. Baba Suat Zengin'de eşini teselli etmeye çalıştı.

Köydeki evde kalacağız demiş

Çiftçilikle uğraşan Suat Zengin'in Ahmetli ilçe merkezinde oturduğu, oğlu Muharrem'in de babasına işlerinde yardım ettiği, herhangi biriyle husumetinin olmadığı belirtildi. Hayatını kaybeden Muharrem Zengin'in olaydan bir gün önce babasını arayarak, "Alaşehir'den liseden arkadaşlarım geldi. Cumartesi akşam bir arkadaşımızı askere uğurladık. Alaşehir'den gelen misafirlerle köydeki evde kalacağız." dediği öğrenildi.

Doğum gününde toprağa verildi

Yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumundan alınan Serkan ve Ümit Zangal ile Neşet Dalgın'ın cenazeleri Alaşehir ilçesi Kavala Camisi'ne getirildi.

Üç arkadaşın cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Alaşehir Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye gençlerin yakınlarının yanı sıra Neşet Dalgın'ın Suriye'de görev yapan kardeşi Jandarma Uzman Çavuş Mert Dalgın ile Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede ayakta durmakta güçlük çeken 3 gencin yakınları gözyaşı döktü.

Üniversite sınavlarına hazırlandığı öğrenilen Ümit Zangal'ın annesi Naciye Zangal, cenaze namazına kadar oğlunun naaşının başından ayrılmadı. Oğlunun tabutunu öpüp gözyaşı döken Zangal, "Anneciğim lütfen kalk. Benim çocuğum karıncayı incitmez. Çok erken yavrum, ne olur kalk." dedi.

Bir fabrikada çalışan Neşet Dalgın'ın babası Kamil Dalgın'ı ise Suriye'de görev yapan ve izinli olarak cenaze için gelen küçük oğlu Jandarma Uzman Çavuş Mert Dalgın teselli etti. Kaymakam Uçgun ayakta durmakta güçlük çeken baba Kamil Dalgın için tabure getirilmesini istedi.

Öte yandan Neşet Dalgın'ın bugün doğum günü olduğu, 25 yaşına gireceği öğrenildi.

Serkan Zangal'ın ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrenci olduğu belirtildi.