Mardin’de sabun üreticiliği yapan Şehmus Özdener, sahibi olduğu Aselcioğlu Sabunculuk firmasında Çin’de yaşanan koronavirüs salgınını önleyici sabun ürettiğini iddia ederek, 6 çeşit doğal sabunu Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e gönderdi.

VİRÜS ÖNLEYİCİ DİYEREK SABUN GÖNDERDİ

Çin’de devam eden koronavirüs salgınının önüne geçmek için yerel ve küresel çalışmalar hızla devam ediyor. Ülkeler kendi sınırlarını kontrol altına tutmaya çalışırken, Çin yalnızca virüse yakalananlar için bir hastane inşa etti. Dünyanın birçok yerinde virüs için önlemler alınırken, ilginç bir öneri de Mardinli sabun üreticisi Şehmus Özdener’den geldi.

"VİRÜSE KARŞI ETKİLİ OLACAĞINA İNANIYORUM"

Özdener, “Kimyager olduğum için sabun konusunda önemli çalışmalar yapıyorum. Ürettiğimiz bıttım, badem ve lavanta sabunu virüse karşı etkili olacağına inanıyorum. Enfeksiyonlardan korunma birinci önlem, bulaşıcı zincirinin kırılmasında fayda sağlıyor. Umarım Mardin sabunları Çin halkına bir fayda sağlar” şeklinde konuştu. 

"SUYA SABUNA DOKUNUN"

Nergis, safran ve bıttımdan elde ettikleri kolonyanın mikropları öldürdüğünü ifade eden Özdener, "Ayrıca nergis, safran ve bıttım karışımından yaptığımız kolonya dezenfekte özeliği ile grip ve nezleye karşı etkilidir. Ellerdeki mikrobu öldürüyor. Doğal sabunlar PTT kargo ile Çin’e yola çıktı. Virüsü önlemek ve virüsün dünyaya daha fazla yayılmaması için katkıda bulunmak istedik. Aselcioğlu Sabunculuk olarak ‘Suya Sabuna Dokunun’ diye bir kapmaya başlattık" diyerek durumun tüm dünya geneline yayılması adına kullanıcılardan da sosyal medyadan destek istedi. Çİn Ankara Büyükelçiliği'ne gönderilen paketin Çİn'e ulaşması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi