İstanbul'da sokak sanatçıları tarafından trenlerin üzerine yapılan grafitiler için İBB düğmeye bastı. Çoğu trenin üzerinde yer alan guvar yazılarının temizlenmesi için 55 bin lira harcanacak. 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Marmaray İşletme Müdürlüğü'nce 18 Kasım 2019'da düzenlenen 'Marmaray tren setlerinin grafiticiler tarafından boyanan dış yüzeylerinin temizlenmesi için alan bazlı temizlik yaptırılması işi' ihalesi sonuçlandı.

Toplam 6 firmadan geçerli teklifin verildiği ihaleye en iyi teklif, Kip firmasınca verildi. İhale, Kip Elbise Kuru Temizleme Çamaşır Yıkımı San. ve Tic. Ltd. Şirketi tarafından 55 bin TL'ye üstlenildi. Sözleşmeye göre, 1000 metrekarelik temizlik işi yıl sonuna kadar tamamlanacak.

İBB'NİN GRAFİTİ MESAİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2018’de ‘Graffiti, Afiş ve Boya Çıkarma, Zemin Temizleme Aracı Alım İşi’ ihalesi için 600 bin lira ödemişti.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce (İBB) de grafitilerin temizlenmesi için uğraşılıyor. Bu kapsamda, İBB şirketlerinden İSTAÇ tarafından 2018'de 'Grafiti (duvar yazıları), Afiş ve Boya Çıkarma, Zemin Temizleme Aracı Alım İşi' için ihale açılmış ve bu iş için özel temizleme aracı alınmıştı. Temizleme aracı için İSTAÇ tarafından 600 bin TL ödeme yapılmıştı.