Koronavirüs yaşamı derinden etkilemeye devam ediyor. Koronavirüs tehdidine karşı her gün hatta her saat yeni bir önlem alınıyor.

Son alınan önlemi ise Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge duyurdu. Çekirge, "Ve mavi yolcluğa yasak" başlıklı yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

"Soru şu: Biz guletler, ticari tekneler müşteri alıp denize çıkabilecek miyiz? 

Ya da...  Yelkenli tekne kiralayan yüzlerce firma: “Yahu Fatih biz seni biliriz. Denizcisin. Bak şimdi teknelerin kışlık bakımını yapıyoruz. Paralar harcıyoruz. Müşteri alıp çıkabilecek miyiz?”

Evet arkadaşlar... Üzülerek söylüyorum ki... “İkinci bir karara kadar, Fethiye ve çevresindeki bütün ticari tekne çıkışları durduruldu...”

Karar kaymakamlıklara bırakıldığı için muhtemelen Muğla kıyılarında diğer sağlık kurulları da aynı kararı alacaklar.

Yani “Ege’nin sembolü guletler durdu”. “Çıkışların durdurulması” kararı Muğla’nın genel kararı. 

Ekmeğini mavi yolculuktan çıkaran hangi kardeşim varsa. Bu “korona belası” yüzünden sıkıntı yaşayacağız. İkinci bir karara kadar bu çıkışlar durdu. Ve mavi yolculuğa yasak

Çok iyi biliyorum ki... Guletlerden charter firmalarının emektar çalışanlarına...  Kaptanlardan, aşçılardan, tekne temizleyenlerinden motorcusuna... Yani teknik bakım şirketlerine... O kiralık teknelerle anlaşma yapan Ege sahillerinin yat durak noktalarına ve restoranlarına kadar yüzlerce, binlerce kardeşim ve aileleri bu karardan etkilenecek.

O nedenle üzülerek söylüyorum... İkinci bir karara kadar çıkışlar ertelendi."

Editör: Haber Merkezi