Koronavirüs sebebiyle ibadet yapılmasına bir süre ara verilen camilerde cuma namazlarının da kılınmayacağı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından açıklanmış ancak geçtiğimiz gün Diyanet'in seçtiği kişilerle 'sosyal mesafeyi koruyarak' cuma namazı kılınmıştı.

Erbaş, tepki topladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha öncesinde de koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinden sonra camileri hemen kapatmamış, Arabistan'da koronavirüs vakası varken binlerce kişinin umreye gitmesine izin vermiş ve dönüşlerinde de birtakım sorunlar yaşanmıştı.

Bu sorunlara cuma günü Beştepe Camii'inde yaşanan VIP cuma namazı da eklenince Erbaş, büyük tepki topladı.

'Hangi akla sığar'

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe Millet Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen kişilerle kılınan cuma namazından haberinin olmadığını söyledi.

Barlas şöyle konuştu:

"Beştepe'deki camide bir avuç insana açık cuma namazı kılınmıştı. Bütün topluma Cuma namazlarında feragat etmeleri zorlanmışken ve hatta camilere girilmesi bile yasaklanmışken, sadece özel davetlilerin katılacakları bir Cuma namazını organize etmek hangi akla, mantığa ve vicdana sığıyordu?

Sonuçta sosyal medyadaCumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almayı hüner sayanlara gün doğmuştu. Sanki sadece özel davetlilere açık bu cuma namazını Erdoğan düzenlemişti... Oysa bu olayı Erdoğan ancak gerçekleştikten sonra duyacaktı. Her konuda ve özellikle koronavirüs salgınına karşı insanlarımızı korumak konusunda çok kararlı adımlar atılırken olumsuz yorumlara sebep olan bu iki hatalı davranış, bundan sonra böyle hataların tekrarlanmaması için uyarıcı rol oynamalıdır." 

Editör: Haber Merkezi