Sabah yazarı Mehmet Barlas, 10 Nisan Cuma akşamı sokağa çıkma yasağı kararından sonra yasak ilan edilen 31 ilde marketlere koşan insanlara hakaret etti.

"Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk 'Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar"  diyerek sokağa çıkanlara hakaret eden 'Mehmet Barlas'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bazıları "İlle de sokağa çıkmak yasaklansın" diye tutturmuşlardı. Acaba neyi amaçlıyorlardı? Halk yasağı dinlemeyecek ve AK Parti iktidarına karşı ayaklanacak mıydı? Hemen her demokraside muhalefet iktidara oranla daha fazla özgürlükçüdür ama bizde bu da farklıydı. Ve muhalefet sözcülerinin ısrarına rağmen iktidardakiler bir türlü sokağa çıkma yasağı getirmiyorlardı...

Hava güzel olunca...

Ne var ki belirli kentler için iki günlük sokağa çıkma yasağı geldi sonunda... Ancak bu karar biraz irdelenince yasağın gerekçesi anlaşıldı. İlgililer ve karar merkezleri hava tahmin raporlarını incelemişler ve cumartesi ile pazar günlerinde havanın ısınacağını ve güneşli olacağını görmüşlerdi. 20 yaş altında ve 65 yaş üzerinde olanların bile, bu güzel havadan yararlanmak için "Evde kal" sloganını yok sayacakları hesaplanmıştı.

Zeka özürlüler

Sonuçta tüm yaşlar için iki günlük sokağa çıkma yasağı geldi. Ve büyük ölçüde bu yasağa uyuldu. Yasağı dinlemeyip sokağa çıkan veya gizli olarak açık tutulan marketlere tıkışanlar da, polis zoruyla evlerine gönderildiler. Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk "Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar" diyerek televizyon haberlerinden izledi."