Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan “Camiamızın osman’la sınav’ı…” başlıklı yazısında ATV’de yayınlanan, yapımcılığını Osman Sınav’ın üstlendiği “Yalnız Kurt” dizisinde Kürtlere yönelik ırkçı, hedef gösterici bir dil kullanıldığını belirterek, büyük tepki göstermişti.

Metiner, dünkü Yeni Şafak gazetesindeki yazısında “Yazıklar olsun….Meğer bir Osman Sınav kadar değerimiz yokmuş bizim! Anladık. Not ettik. Unutmayacağız… Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor” demişti.

Metiner, bugün yaptığı bir açıklamayla dizinin final yaptığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere hakaret içermesi nedeniyle dizinin yayınına son verilmesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Metiner, “AK Parti ve Türkiye hükumeti de dizideki o ırkçı-faşist anlayıştan rahatsız. Çünkü Kürdistan Bölgesi ile Kürtlere saygısızlık etmek, AK Parti ve Türkiye hükumetine de saygısızlık etmek manasına geliyor” ifadelerini kullandı.

Dizinin sezon finali yaptığını ifade eden Metiner şöyle devam etti:

“Yayından kaldırıldı. Biz gerekli tepkiyi gösterdik. Irkçı, faşist zihniyetle, kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin gayrimeşru ilan edilmesini hiddetle ve şiddetle kınadık kınamaya da devam edeceğiz. Erbil Yönetimi bizim kardeş bildiğimiz bir yönetimdir. Hükümetimiz ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında kardeşlik ilişkisi var. Biz Erbil’i kendimizden biliriz, canımızın bir parçası biliriz. O dizide Kürtlerin tahkir edilmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Bu sadece Irak Kürdistan Bölgesine yönelik bir operasyon değil aynı zamanda AK Partimizin, hükümetimizin siyasi misyonuna da yönelik yapılmış bir sabotajdır ve dizi üzerinden Türk-Kürt kardeşliği sabote edilmek istenmiştir. Biz Türk Kürt kardeşliğini savunan bir partiyiz. O yüzden şiddetle tepkilerimizi koyduk ve dizi sezon finali ile yayından kaldırıldı. Hükümetimiz de son derece rahatsız, partimiz de son derece rahatsız. Söz konusu kanal hükümetimizi destekleyen bir kanal. Ama burası demokratik bir ülke. Hükümetimiz dizilerde hangi sahnelerin oynayacağını ve bilmez ve bununla da ilgilenmez. Zannedersem bu paket olarak teslim edilen hiçbir yerine karışılmadan verilen bir dizi. Bir sonraki bölümünde çok daha iğrenç şeyler yayınlandı. Dolayısıyla ben televizyondaki arkadaşlarımızın iyi niyetinden kuşku duyuyorum. Biz bu düşmanca, ırkçı dili asla kabul etmiyoruz, kabul edemeyiz. Kendilerini uyardığımız halde buna rağmen yayınlamaları televizyon yönetiminin iyi niyetinden kuşkulanmamızı beraberinde getirdi. Ama bunun partimizle AK Parti hükümetimizle asla bir alakası yoktur.”