Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Doğubayazıt Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığında görevli askerler, her sabah komutanları ile birlikte komanda andını okuyup, askeri araçlarla Ağrı ve Tendürek dağlarının yolunu tutuyor.

Jandarma komando ve jandarma özel hareket ekipleri ile güvenlik korucularının katıldığı Ağrı’daki operasyonlara havadan da helikopterlerle destek veriliyor.

Sıfırın altında 20 derece hava sıcaklığına ve göz gözü görmeyen fırtınaya rağmen operasyona katılan timler, mayın arama köpekleri ile karadan arazi araması yaparken, teröristlerin kullandığı ve barındığı değerlendirilen bölgeler de roket atışlarıyla vuruluyor.

OPERASYONDAN GELEN SELAM DUYGULANDIRDI

Ağrı ve Tendürek Dağları’nda terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen ‘Eren-3’ operasyonuna katılan bir askerin, “Operasyonlara ismi verilen şehidimiz Eren’in kıymetli annesinin ellerinden öpüyor ve buradan annemize selam osun” dediği Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, duygu dolu anlar yaşadı.

Trabzon’un Maçka ilçesinde, 2017’de PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle şehit olan Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, askerlerin selam gönderdiği görüntüleri gözleri dolarak izledi.

Bülbül, şehit oğlunun adının operasyonlara verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını belirterek, “Askerlerimiz sağ olsun, var olsun. Bu zor günde, bu zor şartlarda operasyona yavrumun ismini verdiniz. Yavrumu unutmadığınız için, acısını hissettiğiniz için Allah’ım sizden razı olsun. Allah burnunuzu kanatmasın, ayağınızı taşa değdirmesin. Ben de Eren’in annesi olduğum sürece, sizlere duacıyım. Tüm Mehmetçikten ve güvenlik güçlerimizden, devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Eren’i unutmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.