05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol'un ölümünün ardından oğulları arasında savaş başladı: Tüm tövbe ve zikirler iptal edildi

Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol'un ölümünün ardından oğulları arasında savaş başladı: Tüm tövbe ve zikirler iptal edildi

Menzil Cemaati’nin şeyhi Abdulbaki Erol hayatını kaybetti. Erol'un ölümünün ardından Menzil üçe bölündü. Verilen tüm tövbe ve zikirler iptal edildi.

Menzil Cemaati’nin 1993 yılından bu yana liderliğini yapan cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Abdulbaki Erol için Adıyaman'ın Kahta ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Cemaat liderinin ölümünün ardından yeni lider kim olacak tartışmaları da gündeme geldi. Cenaze töreninin ardından Menzil Köyü'nün merkezinde camide açıklama yapan Erol'un büyük oğlu Muhammed Mübarek, "tövbe yetkisi"nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide "irşat" faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Bu açıklamasıyla cemaatin üçe bölündüğüne işaret eden Muhammed Mübarek, bugüne kadar "verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini" ve "tümünün yenilenmesi gerektiğini" dile getirdi.

İsteyen cemaat üyesinin istediği camiye bağlanacağını ifade eden Mübarak, cemaate "Üç ismin arkasından konuşmayın, fitneye alet olmayın" şeklinde bir uyarıda da bulundu. Konuşmanın ardından Abdülbaki Erol'un üç oğlu, ayrı ayrı camilere gitti. Erol'un oğulları Muhammed Fettah, Muhammed Saki ve Muhammed Mübarek, camilerine gelen binlerce kişiye uzattıkları ipleri tutturarak "tövbe ettirme" seansı gerçekleştirdi.

Gazeteci Timur Soykan, Menzil'in üçe bölünmesinin ses kaydını paylaştı.

Soykan, paylaşımına 'Abdulbaki Erol'un ölmesinden sonra 3 oğlu arasında halifelik savaşı başladı. Muhammed Saki Erol'un Gavs olmasına iki kardeşi karşı çıktı. Menzil'deki camiler bile bölüşüldü. Yüzbinlerce zikir biriktiren müritler şaşkın, hepsi sıfırlandı.' notunu düştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *