Kış mevsimi nedeniyle Mersin'in sahil kesimlerinde konaklamak için göç eden Sarıkeçili Yörükleri'nden Yağal ailesinin 10 Kasım'da Yanışlı Mahallesi kırsalında çadır kurdukları sırada kaybolan kızları Müslüme'nin bulunması amacıyla yürütülen ve dün havanın kararması yüzünden ara verilen çalışmalara sabahın erken saatlerinde yeniden başlanmıştı.

Kayıp kız çocuğunun cesedi, çadır kurulan bölgeye uzak bir mesafedeki ormanlık alanda bulunmuştu.
 
Küçük kızın cansız bedeninin bulunmasının ardından jandarma ekipleri soruşturmayı genişletirken flaş bir gelişme yaşandı.

Küçük çocuğun cesedi olay yerindeki işlemlerin ardından Gülnar Devlet Hastanesine kaldırıldı, buradan da otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü.

Ekipler olayı aydınlatmak için harekete geçerken, çarpıcı bir karar alındı.  Ekipler, aile bireylerini ve bazı akrabalarını ifadelerini almak üzere karakola götürdü.

Ekiplerin olayı aydınlatmak için çalışmalarını titiz bir şekilde geniş yaplı olarak sürdürdükleri belirtildi. 

10 gündür aranan Müslüme'nin cesedini, 40-45 yaşlarında bir kadın çobanın bulduğu, büyük korkuya kapılan kadının muhtara haber verdiği anlaşıldı.

Öte yandan Müslüme'nin ailesinin cenazeyi Karaman'a götürmek istediği belirtildi. Ancak durumun şu an için netlik kazanmadığı, aile bireylerinin ifade vermeye devam ettiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi