Yemek sipariş uygulamalarının başını çeken Yemeksepeti'nden bugün şaşırtan bir haber geldi. Yemeksepeti kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın 21 yıl sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu. Nevzat Aydın'ın yerine ise CEO olarak Mert Baki geçti. Mert Baki kimdir? Yemeksepeti yeni CEO'su Mert Baki kimdir?

Twitter'dan yaptığı açıklama ile görevini bırakacağını duyuran Nevzat Aydın  "Evet, bir devrin sonuna geldik. Jeff Bezos 25 yıl dayandı bense 21 yılı ancak görebildim" dedi.

MERT BAKİ KİMDİR? YEMEKSEPETİ YENİ CEOSU MERT BAKİ KİMDİR?

Nevzat Aydın'ın ardından Yemeksepeti'nin yeni CEO'su Mert Baki oldu. Okuyucular Mert Baki kimdir? Mert Baki ne mezunu? gibi soruları merak ediyor. Mert Baki Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirip Sabancı Üniversitesi'nde MBA yüksek lisans programını tamamladı. Florida ve Stanford Üniversitelerinde Business Strategy alanlarında eğitim programlarına katıldı. Mert Baki, MİGROS'ta iş geliştirme alanında çalışmıştır. 2011 senesinde Yemeksepeti ailesine katılan Mert Baki, şirketin tüm yeni projelerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluklarını yürütüyordu. Mert Baki ayrıca Yemeksepeti'nin 10 ülkedeki yurt dışı operasyonlarının sorumluluğunu üstleniyordu. Yemeksepeti'nde İş Geliştirme'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki Yemek.com, Yemeksepeti Mahalle, Yemeksepeti Banabi gibi daha birçok projeye liderlik etmiştir. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Mert Baki evli ve ikiz çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi