Aydın'ın Efeler ilçesinde geçen yıl 15 Ağustos'ta meydana gelen olayda Muhammet Gürsoy, bir süre arkadaşlık yaptığı Merve Kotan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. 

Kotan'ın yanında bulunan Ekim Türkmen de saldırıda hayatını kaybetmişti. 

Gürsoy'un yargılanması tamamlandı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya cezaevinden görüntülü bağlanan cinayet zanlısı Muhammet Gürsoy  pişman olduğunu belirterek, “Beni cani gibi gösteriyorlar. Bilerek tasarlayarak öldürmedim” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile aile avukatları sanığın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi. 
Mahkeme heyeti verilen beş dakikalık ara sonrası, sanık Gürsoy’a tasarlayarak öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. 

Sanığa ceza indiriminde bulunmadı. Mahkemenin kararını aile alkışladı.

Kotan ailesinin avukatı Sibel Önder, mahkemenin verdiği kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

- Türkiye Cumhuriyetinde ceza kanunlarını uygulayacak yürekli hakim ve savcıların varlığına güvendiğimizi söylemiştik. Bu gerçek oldu.

- Merve Kotan’ı bilerek, tasarlayarak ve isteyerek öldüren sanık hakkında Türkiye için bir emsal karar olacak, iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası verilmiştir.

- En önemlisi takdir ve lehte olacak indirimler uygulanmamıştır. Bundan sonra katledilen tüm kadınların hesabı sorulacaktır. Kadınlara kalkan ellerin karşısında ceza kanunları var ve bundan emin olsunlar.

Merve Kotan'ın babası Salih Kotan ise "Bu bizim acımızı dindirmiyor. İnşallah emsal olur. Birileri cinayete teşebbüs etmeden önce düşünür. En başından beri adalete güveniyoruz dedik ve güvenimiz boşa çıkmadı. İki kez ağırlaştırılmış müebbet demek, 60 yıl bir hücrede çürümek demektir” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu üyesi kadınlar Adliye önünde basın açıklaması yaptı. 

Editör: Haber Merkezi