Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Karadeniz için sel ve heyelan uyarısı yaptı.

Meteoroloji bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin için uyarılarda buundu, meydana gelebilecek sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Cumartesi ve Pazar gününü kapsayan günlük hava tahmin raporuna göre, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri ile Samsun’un doğusu ve Hakkari’nin kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; bu akşam saatlerinde Trabzon’un batısı ve Giresun çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-50 yer yer 100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bazı illerde günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle olacak

Ankara: Az bulutlu ve açık 31

İstanbul: Az bulutlu 29

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Az bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu ve açık 37

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

Çanakkale : Az bulutlu ve açık 31°C

Kırklareşi: Az bulutlu ve açık 31°C

Kocaeli: Az bulutlu 31°C

Editör: Haber Merkezi