Uzun süredir devam eden yağış yurdu terk etti. Özellikle İstanbullular hafta sonuna güneşli giriyor. Güneşe aldanmayın! Özellikle hafta ortasında sıcaklık hissedilir derecede azalacak

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

-Yağışlar, genellikle yağmur, İç Ege, Akdeniz’in yüksekleri Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun yüksekleri, İç Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde.

Hava tahminleri ile bilinen Hava Forum sitesinde yer alan bilgiye göre ise kar yeniden geliyor. Yapılan paylaşımda şöyle denildi:

-Pazartesi günü Avrupa ve Balkanlar üzerinden bir bir soğuk hava geliyor.

-Trakya kesimlerinde kar yağışı bekliyoruz. Hava epey soğuyacak. İstanbul'da salı, çarşamba yükseklerde kar ihtimali var. Ankara'da 1 Mart gecesinden itibaren kar ihtimali var. Mart ilk 10 gün kış var.

Meteoroloji'nin sitesinde yer alan bilgiye göre bu illerde yağış bekleniyor:

 Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya dışında), Güneydoğu Anadolu (Gaziantep ve Adıyaman dışında), Hatay, Çankırı, Sivas, Yozgat, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Ankara

Sıcaklığın batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde (Toros dağları) yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

İç Anadolu:Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı, Sivas, Yozgat çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri) yüksek kar örtüsü bulunan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu:Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin (Malatya dışında) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Gaziantep ve Adıyaman dışında) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi