05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Meteoroloji uyardı: Yurtta sağanak yağış ve kar alarmı!

Meteoroloji uyardı: Yurtta sağanak yağış ve kar alarmı!

Meteoroloji’nin hava durumu raporuna göre, sağanak yağışlar ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporuna göre, yurdun büyük bir kısmında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini sürdürecek. Bazı bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yağış beklenen bölgeler ise şöyle:

  • Orta ve Doğu Karadeniz
  • Doğu Anadolu (Malatya hariç)
  • Güneydoğu Anadolu'nun doğusu
  • Zonguldak, Bartın, Sinop, Karabük, Kastamonu, Hatay çevreleri
  • Antalya’nın doğu ve Mersin’in batı ilçeleri

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

  • Rüzgar; genellikle güney yönlerden, Marmara Bölgesi’nde ise kuzey yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji, yağışların olduğu bölgelerde ani su baskını, ulaşımda aksama ve kıyı kesimlerde fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışına bağlı olarak buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Daha önce kar yağışının Batı için Ocak ayında görüleceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen son açıklamasında "Bugün Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda hafif yağmur, Doğu Anadolu'da hafif karla karışlık yağmur ve kar yağışlı." geçecek dedi. Ayrıca İstanbul'a ilk karın bu pazar düşebileceğini de açıkladı: "Cumartesi Marmara'dan kuvvetli yağış girecek. Bu hava iç bölgelerde gece ve pazar günü kar yağışlarına neden olabilecek"

Şen'in açıklamalarının yanı sıra Meteoroloji de Pazar günü yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı beklendiği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *