Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın başlaması beklenen kuvvetli sağnak için uyarıda bulunurken, 12 ilde alarm verildi.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne’nin Güneyi, Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteorolojinin uyarılarında şu ifadeler kullanıldı:

- Yağışların yarın (13.10.2020 Salı) Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne’nin Güneyi, Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde; kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

- Rüzgarın yarın (Salı) Marmara’nın batısı, Kuzey ve Kıyı Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) yer yer hamleli kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İBB AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre de İstanbul'da rüzgârın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, aralıklarla fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği ve beraberinde il genelinde gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı belirtildi.

Yağışların öğle saatlerinden (12:00) itibaren kentin batı bölgelerinden başlaması, öğle saatlerinden sonra (15:00) boğaz çevresi ağırlıklı olmak üzere il genelinde 20 ila 45 dakika gibi kısa zaman diliminde yer yer kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji’nin MeteoUyarı sistemine göre yarın için 12 ilde sarı ve turuncu alarm verildi. Uyarı yayınlanan illerin Aydın, Bursa, Edirne, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Muğla ve Yalova olduğu kaydedildi.