Popüler sosyal medya platformu TikTok'ta, Mehmet Demir isimli bir kullanıcı tarafından 2 gün önce paylaşılan videoda meyve suyu yapımında kullanılacak meyvelerin taşınma anları kaydedildi. Adana'da çekilen görüntülerde, meyve suyu yapan bir firmanın, meyveleri sokak ortasına döktüğü görüldü. Çoğu çürümüş vaziyetteki meyvelerin iş makineleriyle taşındığı görülen skandal videoya kullanıcı, "Meyve suyu içmeyin" uyarısını da ekledi.

VİDEONUN ÇEKİLDİĞİ ALANDA İNCELEME YAPILDI

Tepki çeken görüntülerin ardından Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntünün çekildiği alanda incelemede bulunulduğu belirtildi.

"İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİCİ BİR UNSUR BULUNMUYOR"

Merkez Yüreğir ilçesindeki ıskarta ve döküntü meyvelerin toplandığı, yaklaşık 4-5 ton ürünün bulunduğu alanın gıda ekiplerince incelendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Denetim sonucunda, narenciye bahçelerinden ıskarta ve döküntü meyvelerin kendileri tarafından veya çiftçiler tarafından söz konusu yere getirildiği ve özelliklerine göre ürünlerin tasnif edilerek, temiz olanların hayvan yemi olarak değerlendirildiği, çürük ve bozulmuş olanların da biyogaz taşımacılık üretim tesislerine ham madde olarak verildiği belirlenmiştir. Ürünlerin meyve suyu üretimi için satılmadığı, insan sağlığını tehdit edici bir unsurun bulunmadığı tespit edilmiştir."

Editör: Haber Merkezi