Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 29. Hukuk Dairesi'nden milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar geldi.

Mahkeme, emeklilerin sendika kurma haklarının bulunduğuna hükmetti.

Süreç, bir grup emeklinin, sosyal, siyasal, toplumsal, ekonomik ve hukuksal durumların korunması, geliştirilmesi ve emekliler arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi için merkezi Ankara’da olan Tüm Emekliler Sendikası’nı kurmasıyla başladı.

Ancak Ankara Valiliği, sendikanın kurucularının emekli olduğu için yasaya aykırı bulunduğunu, fiilen çalışanların kurucu olarak isimlerinin ve belgelerinin 1 ay içerisinde bildirilmesinin istenildiği, ancak istenilen belgelerin verilmediği gerekçesiyle, sendikanın kapatılması talebiyle Ankara 34. İş Mahkemesine dava açtı. Mahkeme de emeklilerin sendika kurma hakkına sahip olmadığını berlirterek, sendikanın kapatılmasına karar verdi. 

Sendikanın avukatı Cemalattin Gürler, kararı istinafa taşıdı. Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre istinaf başvurusunu inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 29. Hukuk Dairesi, önemli bir karara imza attı. 

İstinaf Mahkemesi, sendikanın başvurusunu kabul ederek mahkemesinin kararının kaldırılmasına hükmetti. Böylece emeklilerin de sendika kurabilmesinin önü açılmış oldu.
 

Editör: Haber Merkezi