Çığ gibi büyüyen TikTok platformunun yeni akımından sonra TikTok çeken çocuk gözünden yaralandı. Fenomenlerin yarattığı bıçak ile soda kapağı açma akımından etkilenerek kendi videosunu çekmeye çalışan beş yaşındaki Çınar Ortakçı sağ göz merceğini kaybetti.

Son günlerde oldukça popüler hale gelen tehlikeli akım, platformun çocuklara uygun olup olmadığından şüphe ettirdi.

Sodayı kaşıkla açmaya çalışan beş yaşındaki Çınar, soda kapağının basınçtan yükselmesi sonucu gözünden yaralandı. Olay sonrasında çocuğun babası Ramazan Ortakçı konuştu: “Doktorlar şu anda oğlumun gözünün görmesi ile ilgili net bir şey söyleyemiyorlar. Oğlumun normalde de izlediği videoları takip ediyoruz. TikTok uygulamasında o videoyu izlediğini bilmiyorduk. Yeni çıkan ‘soda açma akımı’nı izliyor ve hemen kendisi de yapıyor. Devletimizden bu tarz uygulamaların kapatılmasını ve sansür istiyorum.”

Çınar’ın annesinin yaptığı açıklama ise savunma niteliğinde oldu. Çocuğunu sürekli yakından takip ettiğini vurgulayan anne, olayın suçunu TikTok platformuna yöneltti. Sosyal medya düzenlemesi gündemden yavaş yavaş kalkarken bu üzücü olay sosyal medyanın güvenli bir ortam olup olmadığından şüphe ettirdi.

Çınar’ın annesinin tam savunması ise şu şekilde: Bugün ‘soda açma akımı’ başka bir gün başka bir akım çıkacak. Videoda yetişkinler bıçak yardımıyla patlatıp açıyorlar, çocuklar da kaşıkla vurup patlatıp açıyorlar. Benim çocuğum da kaşıkla patlatıp açtı. Bu olay 3 saniyelik. Bana kimse kızmasın, ‘çocuğu nasıl görmedin’ demesin. Oğlum daha önceden izlediği videoları uygulardı ama güzel, canlandırma ve tiyatral içerikli videolar çekiyorduk. Patlayan soda şişesi boğazına gelebilirdi. Şu an bana ‘yeni bir göz nakil yapacağız’ deseler; ben kendi gözümü vereceğim. Ben oğlumla ilgilenen onunla çocuk olup vakit geçiren bir anneyim. Devletimiz bu konuya el atsın, Meclisimizde karar alınsın. Sosyal medyanın faydası var; ama zararı daha çok" dedi.

Editör: Haber Merkezi