İstanbul Ümraniye'de 10 Haziran 2020'de meydana gelen olayda, 12 yaşındaki E.Y. ailesiyle birlikte annesinin kuzeninin eşi olan 5 çocuk babası gemi kaptanı sanık S.T'nin evine gitti. Burada mağdur kızın babası A.Y. ile sanık S.T. birlikte alkol aldı. Daha sonra S.T'nin gece saatlerinde E.Y'nin kaldığı odaya giderek genç kızı dudağından öptüğü iddia edildi.

Olaya ilişkin ailenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca sanık S.T. hakkında 'sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 3.5 yıl hapis cezası alan şahıs, içeride bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Heyet tahliyesini istedi

İfade esnasında mağdur E.Y'nin yanında olan pedagog ise maddi olaylar örgüsü açısından beyanların doğru ve itibar edilebilir nitelikte olduğunu kaydetti. Mahkeme heyeti, davanın 2'nci duruşmasında sanık S.T'yi 'sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 3,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın tutuklulukla geçirdiği süreyi göz önüne alarak tahliyesine hükmetti.