Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Buse Demirbilek'in 17 gün önce çıktığı evine bir daha dönmediği belirtildi.

Genç kızın babası Savaş Demirbilek ve annesi Semra Demirbilek, kızlarının kaçırıldığını ileri sürerek, erkek arkadaşı Sinan Ö.'den şikayetçi oldu.

Polis, Buse ile bir kaç kez telefonla görüştüğü saptanan Sinan Ö.'yü gözaltına aldı. 

Savcılıktaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Sinan Ö., yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sinan Ö.'nün savcılıktaki ifadesinde şunları söylediği belirtildi:

"Kendisiyle bir restoranda buluştuk. Ailesinin İzmir'e taşınmak istediğini ancak gitmek istemediğini söyledi. 'Seninle geleyim' dedi. Benimle gelmezse kaçacağını anlattı. Restorandan ayrılarak aracımla Denizli yolu üzerindeki bir tarlaya gittik. Annem beni aradı ve Buse'nin kayıp olduğunu söyledi. Buse yerinin bilinmemesini istedi. Annem beni çağırdığı için Buse'yi, Yaraş Mahallesi'nde S.Ç., isimli arkadaşımın evine bıraktım. Eve gittiğimde polisler vardı. Polislere Buse'nin nerede olduğunu bilmediğimi söyledim. Daha sonra Buse'yi bıraktığım yerden aldım. Birlikte aracın içerisinde sabahladık. Buse'yi olduğumuz yerde bırakıp aracı ağabeyime teslim ettim. S.Ç.'nin amcasına ait otomobille Buse'yi Aydın'da yaşayan akrabalarımın evine bırakıp Muğla'ya döndüm." 

Polis, Muğla, Aydın ve civar illerde Buse Demirbilek'i arıyor.

Editör: Haber Merkezi