Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu, 5 Temmuz’da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rüşvet soruşturması kapsamında gündeme geldi. Soruşturma, Böcek ailesini hedef alan iddialarla dikkat çekerken, Gökhan Böcek’in yurt dışında olması ve Zeynep Kerimoğlu’nun gözaltına alınması, konunun kamuoyunda yankı bulmasına neden oldu. Aşağıda, Böcek’in oğlu ve eski gelininin kimlikleri ile ilgili bilgiler yer alıyor.
Mustafa Gökhan Böcek Kimdir?
Mustafa Gökhan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğludur. Kamuoyunda genellikle Gökhan Böcek olarak bilinen 35 yaşındaki Gökhan, babasının siyasi kariyeri nedeniyle zaman zaman gündeme geliyor. Evli ve bir çocuk babası olan Gökhan Böcek, 20 Mayıs 2022’de Zeynep Kerimoğlu ile dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun nikah şahitliği yaptığı bir törenle evlendi. Ancak çift, kısa süre sonra boşandı. 5 Temmuz’da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rüşvet soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Gökhan Böcek’in yurt dışında olduğu ve firari statüsünde arandığı belirtiliyor. İddialar, 2024 yerel seçimleri öncesi bir iş insanından 25 milyon TL talep ettiği ve karşılığında usulsüz işlemler yaptığı yönünde.
Zeynep Kerimoğlu’nun Kimliği ve Gözaltı Süreci
Zeynep Kerimoğlu, Muhittin Böcek’in eski gelini olup, 2022’de Gökhan Böcek ile evlenmiş ve bir süre sonra boşanmıştır. 5 Temmuz’da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Soruşturmada, Kerimoğlu’nun adına 2025 Şubat’ında 30 milyon TL değerinde bir ev alındığı ve bu bedelin iş insanı Yusuf Yadoğlu’na ait bir firma tarafından ödendiği iddia ediliyor. Kerimoğlu, Konyaaltı’daki adresinde gözaltına alınarak Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 2023’te, Kerimoğlu’nun Muhittin Böcek’e gönderdiği ve Böcek’in yanlışlıkla WhatsApp’ta paylaştığı sitem dolu bir mesaj, aldatma iddialarıyla gündeme gelmişti.
Soruşturmanın Arka Planı
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2025/60355 numaralı dosyasıyla yürütülen soruşturma, Muhittin Böcek, oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu’nu rüşvet suçlamalarıyla hedef alıyor. İddialara göre, 2024 yerel seçimleri öncesi Gökhan Böcek’in bir iş insanından 25 milyon TL talep ettiği ve karşılığında 8,5 milyon TL’lik araç giydirme faturası düzenlendiği belirtiliyor. Ayrıca, Kerimoğlu adına alınan 30 milyon TL’lik evin ödemesinin usulsüz şekilde yapıldığı öne sürülüyor. MASAK raporları ve banka hareketleri, bu iddiaları destekler nitelikte. Soruşturma kapsamında Böcek ve Kerimoğlu gözaltında, Gökhan Böcek ise yurt dışında aranıyor.
