Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, muhtarlıkların postane gibi hizmet verdiğini aktararak, evde bulunmayan kişilerin tebligatların kendilerine iletilmesini istemediklerini belirtti. 

ELEMAN DESTEĞİ İSTİYORLAR

“Biz PTT’nin posta memurları değiliz” diyen Aykut, devletin kendilerine bu iş için ödenek ayırmasını ya da eleman desteği vermesini istedi. 

Aykut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an İstanbul’daki muhtarlarımızın en büyük sorunu posta tebligatlarıyla ilgili. Postacılarımız binaya giriyor, kapıyı çalıyor, beşinci kata çıkmayı kendisine zulüm olarak görüyor ve çıkmıyor. Dış kapıya haber kağıdını bırakıyor ve evrağı da geliyor muhtara teslim ediyor. Vatandaşın icradan dairesinin satışa çıktığından haberi olması gerekirken posta memuru o tebligatı getirip muhtarlığa bırakıyor ve vatandaşın bundan haberi olmuyor. Vatandaş ‘Haberim yok’ diyor, onlar da ‘Nasıl haberin yok, biz tebligatı muhtara bıraktık’ diyor. Sonra o vatandaş da gelip muhtara her türlü hakarette bulunuyor. Vatandaşa trafik cezaları geliyor. Vatandaş tebligattan haberi olmadığı için cezayı erkenden ödeme şansını yitiriyor. Burada muhtarla vatandaş karşı karşıya geliyor.”

TEBLİGATLARI ALMAYACAKLAR

Muhtar, buna tapki olarak 1-10 Şubat tarihlerinde posta tebligatlarını posta elemanlarından almayacaklarını söyledi.