Para biriktirmek pek çok kişinin hayali olabilir. Para biriktirme konusunda zorlanıyor olabilirsiniz. Bu zorlanma durumu çevresel faktörler ve iç dürtülere bağlı olarak şekillenebilir. Her birey gerek aldığı ürünlerden gerekse de yaptığı farklı harcamalardan tasarruf etmek isteyebilir. Fakat tasarruf etmek isteseniz de ilk adımı atmaya bazen zorlanabilirsiniz. Tasarruf etmek için ilk olarak küçük miktarlar biriktirebilirsiniz. Bu aşamada yaptığınız harcamaları makul oranlarda kısarak başlayabilirsiniz. Bütçenizden belirli oranlarda tasarruf yaptığınız takdirde hem ruhsal hem de finansal anlamda daha iyi bir duruma geldiğinize şahit olabilirsiniz. Bu adımlar sayesinde maddi ve mental anlamda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Tasarruf yapmak yalnızca finansal anlamda para biriktirmek ya da az harcama yapmak olarak algılanmamalıdır. İlk olarak evinizde ya da genel anlamda hayatınızdaki her adımda tasarruf için bir girişimde bulunmanız mümkündür. Örneğin evinize yeme ihtiyacınız kadar ekmek almak dahi tasarruf için atılabilecek bir adımdır. Buna ek olarak ihtiyacınız olmayan, gereksiz tüm ürünleri satın almak isteyebilirsiniz. Özellikle bir alışverişe çıkmadan önce liste yapmanız önerilir. Yapacağınız liste sayesinde ilk olarak ihtiyacınız olan, gerçekten önemli ürünleri satın alabilirsiniz. Böyle küçük adımlar sayesinde paranızı boş yere harcamamış olursunuz. Tasarruf etmek neden önemlidir sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Tasarruf ederek gerçekten ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilirsiniz. Aynı zamanda evinizde kullanmadığınız, size fazla gelen pek çok farklı ürünü de ihtiyaç sahibi kişilere bağışlayabilirsiniz. Bu sayede gerçekten elinizde hangi ürünlerin olduğunu ve ihtiyacınızın neler olması gerektiğini rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Tasarruf yaptığınız zaman kendinizi çok daha iyi hissedeceğinizi bilmeniz gerekir. Gereksiz yere para harcamadığınız her dönem ekonomik açıdan çok daha iyi bir durumda olabilir, dilediğiniz ve ihtiyacınız olan her ürünü rahatlıkla satın alabilirsiniz. Akakçe bu konuda kullanıcıları için büyük oranda tasarruf yapma imkanı sağlar. Akakçe’de satın alacağınız ürünler genel olarak uygun fiyatlı alternatiflere sahiptir. Bu sayede de bütçenizi sarsmayacak ürünleri kolaylıkla satın alabilirsiniz. Sayfa; kullanıcılar için tasarruf planlarını bozmayacak, aksine tasarruf planlarına katkı sağlayacak ürün fiyatlandırması ile ön plana çıkar. Aynı zamanda sayfada alarm kurma sistemi geliştirmiştir. Sayfada bulunan alarm kurma sistemi sayesinde satın almak istediğiniz üründe yaşanan fiyat değişikliği ve farklı kampanya seçeneklerinden ilk siz haberdar olabilirsiniz.

Tasarruf Etmenin Yolları

Nasıl tasarruf edilir sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Tasarruf yapmadan önce kendinize bir ana hedef belirlemeniz önerilir. Bu sayede hedefinize daha kolay ve net bir çizgiden ulaşabilirsiniz.Tasarruf yapmak her konuda hedef belirlemek bir motivasyon kaynağı olabilir. Özellikle belirli dönemler sonunda hedefinize ulaşabilirsiniz. Bunun sonucunda da kendinize yeni bir hedef koymanız gerekir. Örneğin telefonunuz eskimiş olabilir. Buna ek olarak daha üst model bir cep telefonu satın almak isteyebilirsiniz. Telefon almak için nasıl para biriktirilir sorusuna cevap arıyorsanız, cevabı oldukça basittir. Özellikle kendinize aylık ve haftalık hedefler koyabilirsiniz. Örneğin haftalık para biriktirme tutarınızı belirleyebilir, kaç ayda bir cep telefonu alabileceğinizi tasarlayabilirsiniz. İlk olarak para biriktirmek ve tasarruf yapabilmek için belirli yollar olduğunu bilmeniz gerekir. Para nasıl biriktirilir diye merak eden kişiler için bu yollar önerilir. Tasarruf için acil durum, uzun ve kısa vadeli, planlar oluşturmanız gerekir. Acil durum planları; beklenmedik anlarda ortaya çıkan olaylar için geçerlidir. Örneğin aniden arabanız bozulabilir ya da bir hastalık durumu ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi olumsuzluklara karşı bir birikiminiz olması gerekir. Özellikle acil durum tasarruflarınızın ortalama 3 ya da 6 aylık ihtiyacınız olan geçim giderlerini karşılaması gerekir. Sonrasında ise tasarruf etmek için bir diğer yol da uzun vadeli planlar yapmaktır. Uzun vadeli planlar genel olarak hayat standartlarını artırmak ve daha kaliteli bir yaşam sürmek içindir. Özellikle emeklilik döneminde rahat etmek isteyen her bireyin uzun dönemli planlar yapması gerekir. Ev almak için nasıl para biriktirilir sorusuna da bu yöntem önerilebilir. Özellikle bir ev sahibi olmak, gelecek yıllarınız için kendinizi güvenceye almaktır. Uzun vadeli birikim planları sayesinde yaşlandığınız zaman geçiminizi karşılayacak meblaya sahip olabilirsiniz. Genel olarak her ay gelirinizin %15 ya da %20’sini uzun vadeli yatırım için ayırmanız tavsiye edilir. Emeklilik döneminde de konut, yiyecek, giyim, sosyal aktiviteler ve sağlık harcamalarının devam edeceği düşünüldüğünde; birikim yapmanın oldukça mantıklı olduğunu fark edebilirsiniz. Aynı zamanda yakın gelecek için yapacağınız harcamalar için de kısa vadeli planlar yapmanız önerilir. Bilgisayar almak için nasıl para biriktirilir sorusuna cevap olarak bu yöntem verilebilir. Bilgisayar satın almak, yıllık tatile çıkmak ya da çocuğuna istediği oyuncağı almak için kısa vadeli tasarruf planını uygulayabilirsiniz. Özellikle belirli bir plan dahilinde satın alma işlemini gerçekleştirmezseniz; bütçeniz sarsılabilir ve gelecek aylarda maddi anlamda sıkışabilirsiniz. Özellikle kısa dönem ihtiyaçlarınız için bu anlamda belirli tasarruflar yapmanız önerilir. Her ay gelirinizden belirli miktarda birikim yaptığınız takdirde kısa dönemli ihtiyaçlarınız için maddi anlamda sıkışıklık yaşamazsınız.

Tasarruf Adımları

En kolay nasıl para biriktirilir sorusuna cevap arıyorsanız, ilk olarak bu adımları bilmeniz gerekir. İlk olarak bir bütçe belirlemeniz gerekir. Para biriktirmek ve tasarruf yapmak için en önemli adım belirli bir bütçe oluşturmaktır. Buna ek olarak belirlediğiniz bu bütçe sayesinde her ay yaptığınız harcamaları ve kısmanız gereken giderleri net bir şekilde görebilirsiniz. Bütçenizi ve gider kalemlerinizi belirledikten sonra ise aylık gelirinizden bu oranı düşmeniz gerekir. Elinize kalan miktarı da her ay biriktirebileceğinizi unutmamalısınız. Aynı zamanda sonraki adım olarak ise bütçenizdeki gider kalemlerini kısmanızdır. Belirlediğiniz bütçede azaltabileceğiniz harcamalarınızı analiz etmeniz gerekir. Harcamalarınızı az bir miktarda olsa dahi tasarruf anlamında oldukça önemli bir adım olduğunu unutmamanız gerekir. Bununla birlikte evinizde de belirli tasarruf taktikleri uygulamanız önerilir. Örneğin ev içinde gereksiz yere yanan ampuller, boş yere akan sular ve prize takılı halde olan fişler de tasarruf etmeniz konusunda büyük engeller olarak gösterilebilir. Bu ve daha pek çok alanda yapacağınız tasarruflar sayesinde elektrik, su ve doğalgaz faturalarından büyük oranda tasarruf edebilirsiniz. Aynı zamanda ev içinde sebze ve meyve tüketimi anlamında da gereksiz alımdan kaçınmanız önerilir. Bu sayede israfı önleyebilirsiniz. Bununla birlikte yaptığınız alışverişlerin akıllıca olmaması da tasarruf yapabilmenizin önündeki engellerin başında gelir. Özellikle alışverişlerinizi yaparken indirim ve kampanya dönemlerinden faydalanmanız önerilir. Akakçe bir ürün için farklı pek çok mağazanın fiyat seçeneklerini size sunar.Bir ürünün en ucuz hangi mağazada satıldığını filtreleme seçeneği sayesinde tasarruf edebilmeniz mümkün hale gelir. Bununla birlikte sayfadan alışveriş yapmadan önce bir alışveriş listesi oluşturabilirsiniz. Arama motorunu kullanarak aradığınız ürünlere ulaşabilir, ürünleri özelliklerine ve fiyatlarına göre sıralayabilirsiniz. Bu sayede bütçeniz için en uygun olan ürünü rahatlıkla satın alabilirsiniz. Bununla birlikte gerek fiyat konusunda araştırma yapmak gerekse de oluşan indirim ve kampanyaları takip etmek için Akakçe doğru adrestir. Farklı ürünlerde oluşan indirimli fiyatlı ürünleri güvenle satın alabilirsiniz. Bu sayede de gider kalemlerinizi kısabilir, daha kolay bir şekilde para biriktirebilirsiniz.

Tasarruf Ederek Para Biriktirin

Tasarruf etmek için nasıl hızlı para biriktirilir sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Tüketim alışkanlıklarınızı kontrol etmeniz, para biriktirme konusunda oldukça önemlidir. Gereksiz bir alışverişten kaçınmanız gerekir. Örneğin bir ürün satın almadan önce marka ya da modelden ziyade ihtiyacınız olan ürünlere yönelmeniz tavsiye edilir. Bu gibi kriterlere dikkat eden herkesin rahatlıkla para biriktirebileceği söylenebilir. Özellikle hali hazırda sahip olduğunuz bir gelir varsa; bu gelirle para biriktirmeniz tavsiye edilir. Sonraki adımda ise satın almayı planladığınız ürün üzerine 30 gün kuralına uyabilirsiniz. 30 gün boyunca o ürünü satın almak isteyip, istemediğinize karar verebilirsiniz. Bu sayede de aslında o ürüne gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda alışveriş listesi yapmak da sizi büyük ölçüde tasarruf yapmaya yönlendirir. Bununla birlikte sahip olduğunuz bir ürün kırıldığında ya da bozulduğunda direkt olarak yenisini satın almaktansa onarmayı tercih edebilirsiniz. Bir gömleğin düğmesi kırıldığında; yenisi ile onarabilir, daha masrafsız bir yönteme başvurabilirsiniz. Aynı zamanda dolabınızda ya da evinizde artık gerçek anlamda ihtiyaç duymadığınız ürünleri satışa çıkarabilirsiniz. Bu sayede hem minimal bir hayata geçebilir hem de para kazanabilirsiniz. Bununla birlikte tasarruf için online alışverişin büyük rol oynadığını da unutmamanız gerekir. Özellikle sayfadan yapacağınız online alışveriş sayesinde satın almak istediğiniz bir ürün için farklı fiyat seçeneklerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle farklı mağazaların ürünlerini, özelliklerini ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda Sayfa aracılığıyla ürünlerin ve fiyatların karşılaştırmasını da yapabilirsiniz.

Tasarruf Etmenin Faydaları

Tasarruf etmek için neler yapmalıyız diye merak ediyorsanız, ilk olarak nereden başlarsanız kar olduğunu bilmeniz gerekir. İlk olarak tasarruf yapmanız pek çok faydayı beraberinde getirir. Tasarruf ve birikimle birlikte bütçenize katkı sağlanır. Bununla birlikte verim artışı da yaşamanız muhtemledir. Aynı zamanda motivasyonunuzun artacağı da söylenebilir. Özellikle hedefinize ulaşmanız da sizi manevi anlamda rahatlatır. Tasarruf yapmanız sayesinde her ay elinize belirli miktarda bir mebla kalır. Bu mebla ile ihtiyacınız olan farklı ürünleri de satın alabilirsiniz. Özellikle tasarruf ve birikim yapmak için mental anlamda hazır olmak gerekir. Çöpe boş yere attığınız yiyeceğin israf olduğunu farkına varmanız bunun için örnek olarak verilebilir. Hem kendinizde hem de çevrenizde tasarruf bilincinin oluşması oldukça önemlidir. Eğer birikim ve tasarruf bilincini iyi bir şekilde oluşturabilirseniz; gelecekte de büyük oranda rahat edebilirsiniz. Tasarruflu olmak için ne kadar erken adım atarsanız, sizin ve bütçeniz için o kadar doğru bir karar vermiş olursunuz. Geç kaldığınız her dakika fazladan para harcayacağınızı bilmeniz gerekir. Akakçe.com bu konuda tasarruf bilincinin oluşması için doğru adrestir. Sayfa üzerinden bütçeniz için sarsıntı yaratmayacak ürünleri güvenle satın alabilirsiniz. En uygun fiyatlı ürünleri kullanıcılarına sunan bu sayfa sayesinde, tasarruf planlarınız asla zedelenmez. Farklı mağazaların fiyat seçeneklerini bir araya getiren sayfa sayesinde; kendiniz için en uygun ürünü satın alabilirsiniz. Ürünlerin indirimli dönemlerinde kullanıcılarına bildirim gönderen Akakçe; kullanıcıları için daima en iyisini ister. Market ve mağazalara kıyasla büyük oranda tasarruf yapmanızı sağlayan Akakçe ile siz de bütçenize katkı sağlayabilirsiniz. Sayfa üzerinden karşınıza çıkan indirimli fiyatlarla alışveriş çılgınlığına kapılmanız muhtemeldir. Bu çılgınlık sırasında kredi kartınızın limitini zorlayabilirsiniz. Bu nedenle özellikle para biriktirmek ve tasarruf yapmak isteyen kişilere kredi kartı limitlerini düşürmeleri ve hatta mümkünse yalnızca banka kartı kullanmaları da önerilir.

Editör: Haber Merkezi