Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği'ne Nihat Zeybekci atandı.

Nihat Zeybekci kimdir?

- 1 Ocak 1961 tarihinde Denizli doğdu. İlk ve ortaokulu Tavas’ta bitirdi. Lise eğitimini parasız yatılı sınavlarında sağladığı başarıya Kütahya'da tamamlamasının ardından Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

- Üniversite’de okuduğu süre boyunca bir dış ticaret şirketinde çalıştı. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

- Profesyonel iş yaşamına İstanbul’da özel sektörde başladı. Denizli'de bir tekstil firmasının ihracat müdürlüğünü yaptı.

- 1994 yılında Turkuaz Tekstil'i kurdu. 

- Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu.

- Denizci Platform Sözcülüğü görevini üstlendi ve iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü.

- 2004 Türkiye yerel seçimleri'nde Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi. Belediye Başkanlığı döneminde Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı görevini üstlendi.

- 2005–2011 arasında ise Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009–2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu.

- 2009 Türkiye Yerel Seçimleri'nde tekrar AK Parti Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi. 2011 yılında yapılacak milletvekili seçimlerine katılmak için görevinden istifa etti.

- 2011 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Denizli milletvekili adayı oldu ve meclise girdi.

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 

- 26 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen kabine değişikliği ile Ekonomi Bakanlığı görevine atandı.

- Ekonomi Bakanı olarak hükümette görev aldı.

- Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde Denizli milletvekili olarak tekrar meclise girdi. Seçimlerde hiçbir parti tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadı ve koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamadı, erken seçim kararı alındı. Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim Hükümetinde de Ekonomi Bakanı olarak yer aldı.

- 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı oldu.

-  4 çocuk babasıdır ve Ayşen Zeybekci ile evlidir.

Editör: Haber Merkezi