İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde yaşayan Samet Demir’in yaptığı içten paylaşım, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Küçük oğlunun zorlu kanser sürecini zaferle tamamlamasının ardından, baba Demir’in yaptığı çağrı kısa sürede binlerce kişinin kalbine dokundu. “Arkadaşlar bizim fazla çevremiz yok. Oğlum kanseri yendi, balon uçurmak istiyor. Gelir misiniz?” sözleriyle yapılan bu sade ama yürek burkan çağrı, vicdan sahibi herkesi harekete geçirdi.
Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’den Anlamlı Destek
Samet Demir’in bu duygusal paylaşımı, sadece vatandaşlardan değil, yerel yönetimden de büyük destek gördü. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Evladının bu özel gününde bir baba olarak yaşadığın mutluluğu yürekten paylaşıyoruz kıymetli kardeşim. 25 Mayıs'ta Meydan Park'ta, bu güzel buluşmaya tanıklık etmek için biz de orada olacağız. Tüm komşularımızı bekliyoruz.”
Bu açıklama, sadece bir dayanışma mesajı olmanın ötesinde; milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
25 Mayıs’ta Meydan Park’ta Umutlar Gökyüzüne Yükseliyor
Sancaktepe Belediyesi, Samet Demir’in oğlunun dileğini gerçekleştirmek ve bu anlamlı günü unutulmaz kılmak için kolları sıvadı. 25 Mayıs’ta Meydan Park’ta düzenlenecek etkinlik için hazırlıklar başladı. Etkinlikte, kanseri yenen küçük çocuğun hayalini süsleyen renkli balonlar gökyüzüne salınacak. Bu sade ama anlam yüklü etkinlik, bir ailenin yaşadığı sevinci tüm toplumla paylaşacak.
Belediye yetkilileri, organizasyonun eksiksiz gerçekleşmesi için gerekli tüm desteğin sağlanacağını belirtti. Sancaktepe halkı da bu özel güne hazırlanıyor; kimi balonlarıyla, kimi dualarıyla orada olmak için gün sayıyor.
