İstanbul'un Maltepe ilçesi Başıbüyük Mahallesi'nde dün gerçekleşen olayda 22 yaşındaki Muharrem E., platonik olarak aşık olduğu 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayşegül Aktürk'ü evinin kapısında bıçaklayarak öldürmüştü.

Aktürk'ün cenazesi memleketi Tokat'ın Zile ilçesine götürülerek toprağa verildi.

Aktürk'ün cenazesi ilk önce ilçe merkezindeki babasının evine götürülerek helallik alındı. 

Bu sırada Ayşegül Aktürk'ün kızı 14 yaşındaki İrem Aktürk tabuta sarılarak, "Anne sözünü tutacağım. Her şeyi yapacağım" diye ağladı. 
Cenaze aracı hareket ederken ise "Anne gitme" diyerek gözyaşı döktü. Aktürk'ün cenazesi, buradan Zile Asri Mezarlığı'na götürüldü. 
Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 

Ayşegül Aktürk'ün kuzeninin eşi Murat Çöktü, "Ayşegül çevresinde herkes tarafından sevilen namuslu birisi. İşe gitmek için evden çıkıyor. Köpeğine su vermeyi unuttuğunu fark ediyor. Geri eve geliyor. Orada çocuk bunun kolundan tutuyor. Bu esnada 'bana dokunma' diye bağırıyor. Saldırganın o sırada elinde bıçak varmış. Tasarlayarak yaptığını düşünüyorum. Bıçaklıyor ve maalesef kaybediyoruz. Kadın cinayetlerini bir şekilde duyuyorduk televizyonlarda. Allah kimsenin başına göstermesin. Hakikaten çok üzücü bir olaymış. 2 tane küçük yavrusu kaldı" dedi.

Editör: Haber Merkezi